Благотворителна изложба събира средства за детски народни носии

1
164
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Във вторник отваря врати благотворителна изложба, целяща набирането на средства за закупуване на детски народни носии. Инициативата е част от традиционната коледна кампания на Младежко движение България на гражданите – Бургас под мотото „Дар до сърце”. Откриването на експозицията ще се състои от 18:30 часа, в галерията на Дружеството на бургаските художници (ул. „Александровска” 22).

Изложбата съдържа 25 фотографии, заснети по време на Първия фестивал на маскарадните игри, народното и художествено творчество. Фестът се проведе в последните дни на октомври месец тази година в Бургас при огромен интерес. Фотосите са дело на бургаски любител фотограф, който с радост ги дари за благородната кауза. Всяка от снимките ще бъде на стойност 100 лв., а събраните средства ще отидат при детски градини с фолклорни състави.

„Традициите са важни за съхраняването и оцеляването ни като нация. Ние вярваме, че опазването им трябва да бъде приоритет както за управляващите, така и за всеки един от нас. Искаме да дарим събраните от изложбата средства на бургаски детски градини, които имат фолклорни състави, за да насърчим ентусиазма на децата и техните учители. Запознаването с българските народни традиции и обичаи трябва да започне в най-ранна детска възраст и се радваме, когато можем да бъдем част от това”, обясниха младежите на ДБГ.

Фотосите, които не бъдат откупени по време на изложбата, ще бъдат изложени в офиса на ДБГ-Бургас до 20 декември. Всеки, който желае да ги разгледа, може да го направи на ул. „Фердинандова” 2 Б от 10:00 до 18:00 часа.