Soulja Boy иска да създаде собствена еспорт организация

1
168
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Американският изпълнител изяви желанието си да инвестира в еспорт.

Напоследък немалко известни личности показват интерес към инвестиции в еспорт. И не само – много от тях вече направиха първи малки или пък големи стъпки в тази посока. По-рано тази година рапърът Drake стана съсобственик на еспорт организацията 100 Thieves, която има отбори по League of Legends, Fortnite и Clash Royale. 

Миналата седмица ви разказахме за Soulja Boy и неговите конзоли.  Сега американският изпълнител отива дори по-далеч, разкривайки, че иска да има собствена еспорт организация. 

Информацията за новите планове на Soulja Boy беше разкрита в скорошно интервю за tmz.

Soulja Boy Launching Esports Franchise, I’m Learning from Ninja https://t.co/aQXhqMvP2J
— TMZ (@TMZ) December 16, 2018

Въпреки че все още организацията си няма име, рапърът сподели, че иска да се състезава в Fortnite, Call of Duty, Overwatch, and Counter-Strike. „Започвам гейминг организация през 2019г.“, каза Soulja Boy пред TMZ. „Ще търсим таланти и ще наемем таланти“, допълни изпълнителят. Ще създадем отбори по Fortnite, Call of Duty, Overwatch, and Counter-Strike,  но всичко с времето си.

Миналият месец рапърът туиитна, че Crank That (Soulja Boy) емоут идва във Fortnite. Ако това се случи, очакваме отборът на изпълнителя по Fortnite да танцува заедно с бъдещите си фенове.

 

A little bug told me that Crank That Soulja Boy emote is coming soon to @FortniteGame
— Soulja Boy (Drako) (@souljaboy) November 12, 2018

Soulja Boy е роден на 28 юли 1990г. в Чикаго, САЩ. Той дебютира през 2007г. с песента Crank That. 

Песента се превръща в сензация, като заема челното място в класацията Billboard Hot 100. 

От тогава насам, рапърът се снима в различни филми, продуцира, а сега чакаме да видим и първите му стъпки като собственик на еспорт организация. 

Източници: dotesports, tmz

В последните години еспортът като индустрия е набрал сила и се развива с невиждани темпове навсякъде по света. Строят се зали и съоръжения, инвестира се в различни отбори, създават се университети, където може да се изучават електронни спортове. Това са някои от причините да вярвам, че ни очаква една много интересна от към новини, събития и турнири 2019г.