Зидан, Блан или Анчелоти: Кой идва след Жозе? :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
129
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Уволнението на Жозе Моуриньо шокира футболната общественост! Изненадващо, след като няколко пъти през сезона ръководството на „Манчестър Юнайтед“ заяви подкрепата си към Специалния, днес (18 декември) след официално съобщение на сайта на „червените дяволи“, португалецът официално е безработен.

Това поставя „Юнайтед“ в нова сага. Освен разчистването на финансовите сметки с Моуриньо, на дневен ред е търсенето на нов мениджър.

Още от началото на сезона няколко специалисти бяха спрягани за наследници на португалеца.

Мнозинството от фаворитите са французи.

Зинедин Зидан прекрати договора си с „Реал“ Мадрид след като спечели титлата в Шампионска лига 3 поредни сезона. Напускането му бе изненадващо и той обяви, че предпочита да си почине в следващите месеци. Само че, когато първоначално се заговори за уволнението на Специалния, името на Зизу бързо се появи в заглавията на английската преса.

Друг французин – 53-годишният Лоран Блан, също е без отбор. За последно той води „Пари Сен Жермен“ през 2016 г. и успя с тима да спечели 3 титли на Франция. Бившият селекционер на „петлите“ е носил фланелката на „Юнайтед“ като футболист. Извън терена той е близък приятел с легендарния бивш мениджър на тима – сър Алекс Фъргюсън, който все още има голямо влияние на „Олд Трафорд“.

Карло Анчелоти в момента е начело на „Наполи“, само че тимът премина през тежък период през октомври и ноември и не успя да се класира за елиминациите на Шампионската лига. След това се заговори за освобождаване на един от най-успешните треньори в историята на европейския футбол.

Настоящите помощници в тима Майкъл Карик и Ники Бът едва ли ще бъдат предпочетени в дългосрочен план от ръководството. Въпреки това някой от двамата може да се заеме със задачата да ръководи тима до края на годината.

Евентуален наследник на Специалния може да дойде и от Холандия. Гус Хидинк е бил наставник на 14 отбора, а в момента е начело на футболния тим на Китай до 21 години.

Маурисио Почетино – мениджърът на „Тотнъм“ също е сред вариантите, но той едва ли ще остави поста си преди осминафиналите на Шампионската лига, където тимът му ще играе срещу „Борусия“ Дортмунд.

С доста по-малки шансове за наследник на Моуриньо, според букмейкърите на Острова, са Леонардо Жардим, Брендан Роджърс, Масимилиано Алегри и Дидие Дешан.