След новината за Жирардели: Тома Белев е в обсесивно-компулсивно състояние

1
176
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Откакто излезе новината, че легендата в ските Марк Жирардели е собственик от 2016 година на „Юлен“ АД, концесионер на ски зоната в Банско, зеленият Тома Белев не спира да пише в социалните мрежи.

Бившият шеф на парк Витоша така е обсебен от Банско, че само за три дни е публикувал над 20 поста и коментара по темата. Вманиачаването му към отрицание на всичко, което се случва там, е толкова силно, че досега само не е обяснил как Жирардели всъщност не може да кара ски.

Това поведение според психолози се нарича обсесивно-компулсивно разстройство. То се характеризира с наличие на повтарящи се натрапчиви мисли, страхове, мании и действия, чиято безсмисленост или нереалистичност човек осъзнава, но въпреки това не е в състояние да контролира. В съзнанието на човек се натрапва една и съща мисъл или представа. Той не желае тези мисли, но те постоянно го застигат, като лавина.

Тревожността и нервността, пораждаща се от тези мисли води до спешна необходимост от извършване на определени действия.Те се правят в опит за предотвратяване или премахване на завладяващите мисли. Болният чувства, че трябва да направи нещо за да отстрани тревожността, но не знае точно какво.

Причините за това психическо разстройство обикновено са неприлични сексуални или обсебващи мисли. Те могат да са с хетеросексуално или хомосексуално съдържание. Според Зигмунд Фройд обсесивно-компулсивното разстройство се обяснява като дължащо се на несъзнателни конфликти, които се изразяват със симптоми.

Психическата нестабилност на г-н Белев е заразна.Тя се е разпространила и сред други лица от екологично-зелената прослойка, а и в средите на журналисти, особено тези в издания свързани с протестърско-джендърска обремененост. Обсесивно-компулсивното разстройство върлува с голяма сила и в средите на някои политически партии с демократична насоченост./pik.bg