Лукът е източник на младост и най-силният клетъчен регенератор! (РЕЦЕПТИ)

1
231
Добави коментар
slavchev
slavchev

Лукът е лекарство. Може би първите ви спомени от този ароматен зеленчук не са много приятни. Сълзи, остра миризма, но пък какъв вкус само…

Благодарение на високото съдържание на етерични масла, лукът е способен да извърши чудеса за здравето, разбра КОЧ. Събрахме за вас най-ефективните рецепти, използващи сок от лук, за подмладяване и укрепване на тялото. С удоволствие ги споделяме, защото са тествани. Известно е, че още Хипократ е предписал лук като добро средство при затлъстяване.

Маска от лук „Естествен пилинг, красота и здраве“

1. Благодарение на високото съдържание на цинк, лукът е способен да подмлади кожата и да възстанови младостта и еластичността й. Маската с лук ще изглади бръчките и ще направи тена равен.

2. Рендосайте на ситното ренде лук, добавете топъл (леко разтопен) мед към сока от лук, който се е получил. Намажете лицето с растително масло, за предпочитане зехтин. Върху намаслената кожа нанесете кашичката от лук и мед. Когато единият слой изсъхне, намажете отново. И после пак. Това отнема около 40 минути, но пък ефекта е зашеметяващ. Накрая изплакнете лицето с хладка вода.

3. Такава маска от лук трябва да се направи с прекъсвания от 2 дни. Курсът е 10 процедури. Поради органичните киселини лукът действа много по-добре от химически пилинг. Кожата става по-гладка, малките дефекти изчезват, като например белези, тъмни петна, лунички. Овалът на лицето става по-различен и опънат. Маската може да се прилага не само по лицето. Тя е идеална за всички проблемни области, като шия и деколте, например.

Еликсир от лук „Клетъчен регенератор“

1. Сокът от лук съдържа аскорбинова киселина, йод, фитонциди и флавоноида кверцетин. Този флаваноид е уникално вещество, което активира процеса на подмладяване и осигурява регенерация на кожните клетки.
Препоръчваме да направите еликсир за вътрешно приложение, ако имате проблеми с кожата, дразнене на кожата, хронични заболявания. Също така, еликсирът значително подобрява тена и е силна превантивна напитка срещу настинка.

2. Обелете 10 средни глави лук и 1 глава чесън. Разрежете на 4 парчета лука и го изсипете в 1 литър мляко. Гответе на слаб огън за един час. Махнете от котлона и охладете. Добавете 2 супени лъжици мед във вече охладеното мляко. Съхранявайте еликсира в хладилника в стъклена бутилка с плътно прилягащ капак.

3. Взимайте от напитката 5 пъти на ден по 1 супена лъжица лъжица между храненията. Това невероятно природно лекарство не само ще излекува кожата и ще я подмлади. Лученото мляко ще поддържа имунната система и ще укрепи цялото тяло.

Любопитно и интересно – задължително запомнете и приложете!

Специфичната миризма на лук ще помогне при главоболие. Достатъчно е да вдишате малко лукови изпарения, и скоро ще изпитате облекчение. Този ефект е факт, заради същите онези ароматни съединения, които ни карат да плачем, когато белим или режем лук.

Ако всеки ден натривате нокътната плочка със сок от лук, можете да укрепите дори и най-крехките нокти. След това, за да избегнете неприятната миризма, просто изплакнете ръцете с лимонов сок. Лукът стимулира работата на стомашно-чревния тракт, активира метаболизма, премахва излишните течности и токсини от тялото

Лучената френска супа помага на французойките да са слаби и елегантни. Но, ако леко сложната рецепта за лучена супа ви плаши, или нямате време, то може да си приготвите лучена супа по ваша рецепта. Запомнете три неща – количеството лук трябва да е умножено по три, не бива да използвате сол и картофи и за мазнина е позволено единствено и само малко зехтин или бучка масло. Минете само на супа за две седмици, и то само вечер, и сами ще се убедите в ефекта.

Колко полезен е лукът за жените?

Само една глава лук на ден ще ви помогне да изглеждате шик и да се чувствате чудесно. Това не са празни думи: лукът съдържа витамини А и С в големи количества. Липсата на тези витамини може да причини изсушаване на кожата и нарушаване на хормоналния баланс. Също така в лука има калций и калий, които лесно се смилат!

Хубаво е да се хапва лук. Да, за околните не е особено приятно, но пък днес има средства, които бързо ще елиминират неприятната миризма.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

loading…