Когато грозното пише история

1
138
Добави коментар
svetla58
svetla58

Maison Margiela е лейбъл, който се превърна в олицетворение на изкривената персепция за реалността и облеклото. Директното изкривяване на формите и очертанията на света около него превърнаха творенията му в истинско изкуство. Мозъчният му подход към деконструкцията е видял произволни предмети като перуки и футболни шалове, слети в произведения на модното изкуство.

Днес обръщаме изумени погледи към един конкретен модел обувки, запазена марка на модната къща Maison Margiela – Tabi boots. Грозновати обувки с разделение между палеца и останалите пръсти.

Хубавото на този модел обувки, че са точно толкова удобни, колкото и ефектни. Те са една фантастична колаборация между комфорт и импозантност. Където, обаче, няма място за думата „красота”. Реакциите, които предизвикват са извънредни и противоречиви. Някои искрено им се радват като ги видят. Други си задават въпроса дали, носейки ги, човек може да усеща пръстите на краката си, трети признават, че направо изпитват физическа болка, гледайки този които ги е обул.

Разбира се, има и такива, които смело аплодират и произнасят възхвалителни възгласи към смелчаците, които са нахлузили чифт Tabi shoes върху краката си.

Неоновите краски и ярките цветове са точното попадение за това време от годината и са просто идеални за събития и партита.

Историята на Tabi boot е сложна и легендарна.  Тя започва с дебютното ревю на Martin Margiela през далечната 1988, където моделите носят реинтерпретиран вариант на традиционния японски чорап с разделени пръсти.

Самото ревю е доста ефектно, защото подметките обувките са намазани с червена боя и оставят емблематичен отпечатък по белия подиум след всяка една стъпка на моделите.

Редактор: Марина Делева