Western Union възнамерява да въведе плащания с крипто валути

1
147
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Един от най-големите финансови посредници, Western Union, се готви да интегрира плащанията с крипто валути в своите услуги.

Вчера президентът на глобалната компания за парични преводи, Одилон Алмейда, заяви, че сред всички компании, планиращи да предлагат услуги, свързани с криптовалути, Western Union може да направи това по най-добрия начин благодарение на своя опит.

Алмейда отбелязва, че крипто валутите срещат много проблеми, свързани с променливостта, регулирането и управлението, поради младата технология, но въпреки това, според президента, Western Union ще може да помогне на технологията във всичките три области.

“Western Union днес може да овладее всяка валута. Вече работим с 130 различни валути. Решението ни относно интегрирането на крипто валутите в нашата платформа е правилното стратегическо и технологично такова. То ще бъде просто още едно предимство за нас “.

Almeida потвърди, че компанията провежда подходящи тестове на процеси, включително в партньорство с Ripple Labs. Още през юли Western Union подаде заявление за патент на службата за патенти и търговски марки на САЩ. Заявлението получи заглавието “Дублирани известия за изплащане и сигурни трансфери” и обръща специално внимание на плащанията с цифрови активи.

Related