Акциите на Nvidia поевтиняват поради срива в крипто пазара

1
132
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Четвъртото тримесечие на 2018 г. донесе на Nvidia още един удар за пазарната капитализация. Стойността на акциите на дружеството за кратък период от време падна с 54%, което е най-лошата цифра в S&P 500.

Nvidia е един от най-големите производители на графични процесори. Изходящата година не беше лесна за компанията и това до голяма степен се дължи на несигурността в пазара на криптовалути.

Динамика на капитализация на Nvidia: 100% пазарна зависимост

През 2016-2017 г., когато пазарът на криптовалути се покачваше, а търсенето на видеокарти от миньори беше лудо, Nvidia също имаше положителна динамика. От 2016 г. до септември 2018 г. капитализацията на компанията се е увеличила с 1150%, от 14 млрд. долара до 175 млрд. долара, а към момента тя е спаднала до 84 млрд. долара.

Интересното е, че може да забележите корелация между растежа на блокчейн и капитализацията на Nvidia: от Януари до Август на текущата година  Хешрейта на Биткойн нараства от 19 милиона TH / s до 61 милиона TH / s, след което потъва с 50% поради спад в цената на криптовалутата.

Бъдещето на компанията

Определено когато пазарът на криптовалути отново се покачи и доходността от добиването им с видео карти нарастне, акциите на Nvidia може да последват този ръст. Иронично е, че ръководството на компанията нарече продажбите си, свързани с добива на криптовалути „незначителни”, което всъщност не е напълно вярно.

 

 

Харесайте нашата страница във Фейсбук и ни последвайте в Twitter.

Related