Обиколката на Дядо Коледа приключи успешно!

1
166
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Обиколката на Дядо Коледа приключи успешно. Добрият старец и елените вече се прибраха на Северния полюс и се отдават на заслужена почивка. Ежегодното им пътешествие започна вчера около 13:00 часа българско време и приключи в 13:00 часа днес.

За една нощ Дядо Коледа успя да разнесе 7,281,439,471 подаръка, с които зарадва послушните деца по целия свят, докладват от коледния контролен център на Военновъздушните сили на САЩ – NORAD. Последната спирка на шейната бяха Хавайските острови.

Тазгодишната обиколка премина без засечки и проблеми. Елените са доста уморени, но получиха лакомства за добре свършената работа. Дядо Коледа също се поумори, но е удовлетворен от резултатите. Елфите пък излизат в кратък отпуск, за да си починат, преди да започнат подготовката за Коледа 2019.

Американските ВВС следят за прогреса и безопасността на Дядо Коледа от 50-те години на миналия век. Традицията била поставена, когато по погрешка телефонът на базата попада в рекламна кампания на гореща линия, на която децата можели да се свържат с Добрия старец.

Вместо да откаже на децата, полковник Хари Шауп решава да “провери радарите” и да даде точна информация за курса на шейната. Днес NORAD има специална онлайн платформа, където тази информация постоянно се обновява.