Подписаха анекс към Националния рамков договор за медицинските дейности

1
120
Добави коментар
stupid
stupid

Членовете на Управителния съвет на Българския лекарски съюз и на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса подписаха Анекс за медицинските дейности към Националния рамков договор – 2018 г.

Документът предвижда завишаване на регулативните стандарти – направления в извънболничната помощ с над 10% и повишаване на цените на някои клинични пътеки.

Запазват се цените на клиничните пътеки за лъчелечение, които са били до момента. В края на първото тримесечие ще се направят анализи, но ако се установят аномалии, ще бъдат нанесени корекции, посочи зам.-министър Жени Начева. За изследванията, които се изискват преди хоспитализация, Начева изясни, че те ще се правят в извънболничната или в болничната помощ, но не трябва да се дублират.

Предвижда се издаването на медицински свидетелства, бележки за имунизации и други да се заплащат.

В болниците ще се наблюдава броят на леглата, за да не се допуска повече от един пациент да се отчита като хоспитализиран на едно и също легло.

Реши се също към 30 септември неусвоените средства да бъдат насочени към болниците за изплащане на надлимитна дейност за минали години.