Добре дошли в уникалния свят на Ovomaltine

1
175
Добави коментар
stupid
stupid

Ovomaltine напитка на прах 800 г

Ovomaltine e швейцарската напитка на основата на ечемик и малц, която радва своите почитатели в цял сват повече от 114  години.

Създадена по формула, разработена от д-р Алберт Уандър през 1904 г., Ovomaltine се предлага на пазара в почти 100 страни от Зимбабве до Катар и Русия до Еквадор. В някои части на света тя е позната под името Овалитин.

В Европа най-големият пазар е Великобритания. Британците имат дълга традиция да пият „Овалитин“, като започва 1906 г. Те и италианците са първите, които придобиват навика след да пият Ovomaltine след швейцарците.

През 1913 г. започва да работи първата фабрика Ovomaltine извън Швейцария, тя е построена в King’s Langley в Хертфордшир.

Устойчивият успех на Ovomaltine се дължи на неговия състав направен само от няколко подхранващи съставки: екстракт от ечемик и малц, мляко и яйце. През годините е добавено малко количество какао, но в противен случай Ovomaltine се състои изключително от нерафинирани суровини.

„Това е цялостна напитка“, обясни професор Ренато Амадо от Института по хранителни науки в Цюрих, „богата на протеини, витамини и въглехидрати“.

В Швейцария Ovomaltine е легенда, марка, която винаги е била тясно свързана с националния имидж.