АПИ предлага Северната дъга на Околовръстния път на София да бъде без винетка

1
158
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Северната дъга на Околовръстния път на София ще бъде без винетка и по този начин жителите от по-крайните райони на столицата ще пътуват без да е необходима пътна такса за връзка с центъра на града.

Решението бе постигнато на среща между инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, със заместник-кмета на София Дончо Барбалов. В нея участваха още кметът на община Нови Искър Даниела Райчева, експерти от АПИ и Столична община. Целта е да се намерят работещи и ефективни решения, свързани с ползването на републиканската пътна мрежа от жителите на северозападните и югоизточните квартали на София.

”Разговорите за преминаването с винетка по Северната скоростна тангента продължават в първите дни на Новата година като се търси решение в рамките на закона. Трябва да намерим приемливо решение колкото се може по-скоро през януари”, подчерта директорът на Националното тол управление Антон Антонов.

Заместник-кметът Дончо Барбалов каза, че се търсят варианти до всяко населено място на територията на Столична община да има път без да e необходима винетка.