Борисов: Без винетка по Северната скоростна тангента

2
744
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Премиерът Бойко Борисов се появи на брифинг в Министерски съвет, за да съобщи плановете на кабинета за 2019 г. Той обяви важна новина за Северната тангента, където има спор дали да се плащат винетки между Столична община и АПИ.

„Разпоредил съм на АПИ и регионалното министерство да не променят нищо, тъй като както Южната дъга е в рамките на града, така и Северната тангента. Те са правени, за да им е по-удобно на хората. Разпоредил съм да си преправят плановете и винетната система да се отчита и през 2019 г., както досега“, заяви Борисов.

Той разкри, че тази година се започва строителството на Южната дъга и към „Младост“ до магистрала „Тракия“.

„Сега държавата може да си го позволи, заради по-добрите приходи от приходните агенции“, уточни той.

„Благодарение на приходните агенции и акциите на МВР, приходите бяха рекордни и можем да си го позволим. Смисълът на магистралите е хората да пътуват по-бързо, удобно и лесно, да имат възможност за работа и по-високи доходи.

Иначе ако е било лесно, комунистите да не са правили само до Правец магистрала, а навсякъде да има тангенти и магистрали.

Но и общините трябва да поемат своята отговорност. Сдружението на общините вместо да се събира веднъж годишно в Албена, да си поддържа пътищата.

Държавата е вложила милиарди в тангентите, а те да си ги поддържат. Не сега АПИ и МРРБ да се чудят как да ги поддържат –  над 500 км магистрали – да ги чистят и поддържат. Това са много платна и нашите сънародници, които пътуват в чужбина, виждат колко струват там винетките, а колко се стараем да им е удобно тук.

Но ето, че можем да си го позволим и се надявам да се спре спекулацията по тази тема“, завърши премиерът.