На Мондиал 2022 в Катар – бира за 5 долара, вино за 23 долара :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт,…

1
170
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Когато Катар получи домакинството на Мондиал 2022, основна тема бе адската жега в региона. ФИФА предприе революционен ход и за първи път в историята най-гледаният футболен турнир ще се състои през зимата.

Шампионатът ще стартира на 21 ноември и ще продължи почти до Коледа. Температурите в този период на годината варират от 18 до 24 градуса.

Феновете от цял свят обаче все по-живо се вълнуват от друг горещ въпрос – ще могат ли да консумират алкохол предвид строгите закони в страната.

Да, ще могат. Неговата продажба е легална някои хотели и барове, посещавани от туристи. Както и в единствения магазин за алкохол в Катар – The Qatar Distribution Company, където обаче имат право да пазаруват само чужденци.

По време на Мондиал 2022 ще може да се консумира в определени зони, а организаторите обещават, че местните съдии ще се отнасят с разбиране към феновете от чужбина, които се намират в нетрезво състояние на обществени места.

Далеч по-притеснителни обаче са цените. От 1 януари тази година е в сила нов закон – акцизът за внос на алкохолни напитки скача със 100 процента. Следователно цените стават двойни.

Стек с 6 бири вече струва 26 долара. Литър джин – 93 долара. Бутилка южноафриканско вино – 23 долара.

Повишава се акцизът и върху безалкохолните напитки със съдържание на захар (50%), цигарите, енергийните напитки и свинското месо (100%).