Общините ще определят за кои пътища да не се плаща винетна такса

1
158
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Общините ще определят за кои пътища да не се плаща винетна такса. Това е резултатът от днешната среща между министър-председателя Бойко Борисов с представители на Националното сдружение на общините.

Целта на срещата бе да се намери механизъм за освобождаване от винетна такса на определени участъци от пътната мрежа. Поводът е казусът със Северната скоростна тангента в столицата, която трябваше да влезе в мрежата от пътища, за които се изисква винетка. Под обществения натиск обаче премиерът постанови изваждането на отсечката от винетната карта.

”Договорихме се тези, които имат желание и финансови възможности, да ни уведомят през следващите няколко седмици кои пътища да извадим от списъка за винетната система. Държавата ще ги предостави за поддържане на съответните общини и за тези пътни участъци няма да се налага такса за движение”, коментира Борисов пред журналисти след срещата.

”Мисля, че е справедливо и правилно. Поднасям своите извинения за трудностите при закупуването на винетки и се надявам до 10-15 дни да бъдат отрегулирани всички процеси и след това ще бъде много по-лесно за всички”, добави премиерът.