Мълчим пред последните фотоси на Наоми Кемпбъл

1
119
Добави коментар
svetla58
svetla58

Днес обръщаме насълзени погледи, но не от тъга, а от възхита, изпълнени с едва тлеещата надежда, че и ние някога и то с не много усилия, ще имаме такива изваяни тела, когато стигнем годините й. Зная, че е невъзможно, не ме мислете за луда, но все пак сме в този период на годината, в който ни насърчават да мечтаем смело, пък и даже да вярваме в мечтите си, затова и аз така се отпуснах в този материал. И докато го пиша, вдигам чаша сухо вино (защото е без захар) за всички онези девойки, които в този момент, като мен, са се отдали на почти невероятните си копнежи, преглъщайки капките божествена течност и гледайки със свити стомаси снимките на… Говоря ви за вечната Наоми Кемпбъл, която буквално ни зашемети и ни накара да повдигнем вежди до небесата с последната си фотосесия, част от бюти кампанията на козметичния бранд NARS.

Знам, че новината не е толкова нова, но трябва да си призная, че не можах да я прескоча без да отбележа този резултат. Трябва да си (без)краен циник, ако успееш да подминеш снимките на тази пантера и не обелиш дори дума за това как изглежда тя на 48!

Казвам ВЕЧНА без капка свян и колебание, защото тази черна богиня не се скри от светлините на прожекторите от първия момент, в който разпери безкрайните си крака и мина по котешката пътечка. Една икона от 90-те, която не успя да изгуби ореола си и своята сила десетилетие след десетилетие.

Моля ви, погледнете! Вижте я – гола! Само с чифт сандали и боксерки – всичко останало е харизма и излъчване. Ето това е абсолютното олицетворение на думата СУПЕРМОДЕЛ! Нейните генетични инструкции за биологическо развитие в молекулата на ДНК са изградени НЕ от нуклеотиди, а от буквите и думите, носещи в себе си семантиката на СУПЕР и ФОТОМОДЕЛ!

Козметичната копания, за която се снима Наоми и то за първи път (в такъв тип реклама) е основана от фотографа и гримьор Франсоа Нарс, който познава смуглата перла на модната индустрия от началото на кариерата й и възхитата му е нестихваща още от тогава. Че как иначе?! Как би могло да е по друг начин?! Вижте снимката на лицето й в близък план…

Ами да, няма какво да кажете. И аз също мълча. Защото рядко се случва такова явление в света ни, пред което наистина да замълчим.

Редактор: Марина Делева