Откриха част от откраднатите картини на Владимир Димитров – Майстора

1
188
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Намерени са 12 от общо 16-те откраднати картини на Владимир Димитров – Майстора и Димитър Киров. Новината съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Произведенията на изкуството са открити в антикварна къща в столицата. Задържани са двама души за извършеното престъпление, а още двама се издирват.

Ден след новината за кражбата дойде и добрата вест, че по-голямата част от картините вече са открити. Собственикът им научил от медиите, а по-късно полицията потвърдила информацията.

„Просто нямам думи! Много се радвам това е такъв обрат на събитията в толкова кратко време. Продължавам да смятам, че огромната помощ подкрепа, която се получи, това което страшно ме впечатли – почти 20 часа бяха при мен хора от полицията, журналистите реагираха – страхотна реакция! И това имаше голяма полза“, заяви Павел Антонов, собственик на картините.

Наблюдаващият прокурор ще реши кога да бъдат върнати на своя притежател. Сега те са доказателство в досъдебното производство. Предстои експертиза за тяхната автентичност. Тя трябва да установи и дали са културно-историческа ценност. През това време издирването на крадците продължава.

„Можем да кажем, че сме спасили част от произведенията на изкуството. Надявам се в следствие на оперативно-издирвателните действия, които продължават, да стигнем и до останалата част на откраднатите произведения, така че да ги върнем на собственика“, заяви Младен Маринов, министър на вътрешните работи.

След щастливия развой на събитията Павел Антонов е решен да превърне мястото, където са били картините, в пространство за култура и граждански инициативи.