Днес е Водици – магичен ден! Тази вечер се нарича водата

2
483
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

На 5 януари православната църква отбелязва Попова Коледа или Зимния Кръстовден, а в народния календар празникът е известен като Водици. Смята се, че от тази дата започват три поредни дни, в които всяко желание може да се сбъдне.

Водици винаги се чества ден преди Богоявление, но също като Йордановден, обичаите се свързват с живота и сътворението. Обредите се изпълняват като ритуално встъпване в Новата година.

Отдава се почит на водата, а небето се отваря и всичките ни молитви са чути. Дните около Богоявление се приемат като най-силни, когато може да се орисаме с по-благосклонна съдба през годината.

На 5 януари се прави ритуал с мълчана вода, а на 6 януари по традиция мъжете се къпят в извор за здраве и сила. В последния ден от Водици, 7 януари, и жените се умиват в пречистената вода, за да са здрави и силни.

Ритуалът с потапянето във водата има символен характер и чрез него хората показват, че са готови за ново начало.

В трите вълшебни дни трябва да си пожелаем това, което най-силно искаме да ни се случи през новата година. Представете си къде се виждате в края на годината и вложете в желанието си емоции като ентусиазъм и радост, а не страх.

Каквито са емоциите ви през периода на Водици, такава ще ви бъде годината и затова не се фокусирайте върху негативното, а си позволете да мечтаете за по-добро и светло бъдеще.

Избирайте осъзнато мислите си през трите дни на Водици, защото не след дълго тези мисли ще се материализират и ако нагласата ви е била към лошо, не се изненадвайте от проблемите, с които ще се сблъскате.

БЪЛГАРСКО ОБРЕДНО НАРИЧАНЕ

На ВОДИЦИ се нарича за Ново начало! Обредът се извършва с Вода, която от Мълчана се превръща в Наречена. Всеки Добросторник в обреда се умива с Мълчаната вода и изрича най-силните си желания и копнежи пред нея, за да я “обърне” в Наречена, Силна вода! Предизвиква се и се изказва почит пред Силата на Водата, за да е силно и плодоносно Новото начало!

Нарича се за Ново начало, Сила, Благоденствие, Любов и Здраве!

КАК ДА НАРЕЧЕШ ВОДАТА СИ

Когато се стъмни достатъчно навън на 5-ти януари, налей вода в един съд. Може да е купа или малка тенджерка. По-добре да е по-голям съд и по-широк! Гледай да не е пластмасов съд.

Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти ползвай чешмата в къщи.

Изнеси водата навън – на балкона или прозореца, или на двора. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Постойте си така поне 5 минути.

Поздрави я и й кажи името си. НА ГЛАС!!! Тя вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода. Постойте още малко заедно, остави съда навън и се прибери. Нека водата ти остане няколко часа под небето да се „измълчи” и пречисти.

Точно преди полунощ излез отново при нея. Тогава преди ВОДИЦИ силата й е най-голяма. Отново хвани съда с две ръце. Дланите ти трябва плътно да обхващат стените. Знам, че е студено…

Сега се свържи с твоята вода. Помисли кое е най-голямото ти желание, кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила и Радост. Не бързай!

ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ НАЙ-СЪКРОВЕНОТО СИ ЖЕЛАНИЕ!

Заяви волята си ясно и категорично! Наричай, не моли!

Притихни отново и постой с нея. Опитай се да си представиш как ще изглежда живота ти, когато точно това желание бъде сбъднато. Опитай се да „видиш” тази картина в твоята вода.

Огледай се в нея!

Как ще изглеждаш сбъднат?

Виж как си облечен!

Има ли някой наоколо?

Къде си?

На какво мирише?

Какъв сезон е?

Наслади се на Сбъдването си!

Предизвикай абсолютната си увереност, че това ще се случи!

Кажи на водата всяка дума, която се явява в този момент…

И завърши НА ГЛАС с най-старото и силно наричане:

РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

После покрий водата с кърпа (по възможност бяла) и се прибери.

Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.

Сутринта на ВОДИЦИ, когато се събудиш първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето Сбъдване. После пак…

Усети твоя ДАР с цялата си душа. После склони чело пред Водата и на глас й благодари!

Прибери я. Можеш да я изпиеш цялата или по малко, както искаш, да наръсиш с останалото от нея дома си, да полееш някое цвете – както прецениш. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието ти. Силата й е право пропорционална на емоцията, която си вложил в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ти. Така че, магията е в твоите ръце!