Винарски изби в Мелнишко отварят врати :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
166
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Винарските изби от региона на Мелник канят всички любители на еликсира да отпразнуват заедно празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан.

От 14 до 17 февруари винарните от региона отварят вратите си за посетители.

Традиционно зарязване на лозята, турове на винарните, дегустации, фолклор, много вино и кулинарни изкушения очакват поетителите.

Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник.

За улесниение на посетителите в региона са създали картата Винени Маршрути Мелник, която може да свалите от ТУК  или ТУК . Тя  включва всички основни винени обекти плюс други туристически забележителности в региона – град Мелник, Сандански и Петрич, Роженски манастир, Рупите и Златолист, Хераклеа Синтика, Самуиловата крепост, спа и минерални бани, ресторанти и други.

В „Дни на отворени врати 2019“ ще вземат участие следните винарски изби:

Вила Мелник,с.  Хърсово

Орбелия, с. Коларово

Орбелус, с. Кромидово

Рупел, с. Долно Спанчево

Златен Рожен, с. Капатово

Градини и Лозя Капатово, с. Капатово

Либера Естейт, с. Хотово

Семейно Имение Зорница, с. Зорница

Синтика, гр. Сандански

Аугео Фемили Естейт, с. Враня

През уикенда 09-10.02.2019 се провежда и Фестивалът на Мелнишкото вино „Златен Грозд“ в гр. Мелник. Всички инициативи се провеждат с подкрепата на общините Сандански и Петрич.