Магазин за дамско облекло ще Ви носи печалба, но…

1
171
Добави коментар
Didohotep
Didohotep

Може ли да печелите от магазин за дамско облекло?
За да се отвори магазин за дамско облекло трябва да се отдели внимание на факторите, които ще повлияят при откриването му. Дали пряко или косвено всеки от елементите на микро- и макро-маркетинговата среда ще окаже своето влияние при отварянето и представянето на магазина и поради тази причина те трябва да бъдат разгледани и съобразени с конкретната ситуация, в която се намирате.

 

Факторите на микро-маркетинговата среда са следните:

     Потребители (клиенти)
     Доставчици
     Маркетингови посредници
     Конкуренти
     Контактни аудитории

Ако решите да отваряте магазин за дамско облекло, смятаме, че най-силно влияние ще окажат конкуренцията и потребителите, затова на тях трябва да се обърне първостепенно внимание.
Клиентите на магазина  за дамско облекло са, разбира се, най-вече дамите. 
В нашия случай потребители ще са отделни лица, купуващи стоката за лично потребление. Дамите, желаещи да са красиви и добре облечени са много на брой. Затова е добре дрехите в магазина да обхващат широка възрастова група. Да са предназначени за ученички, студентки, както и за по-възрастни жени, обичащи да са стилни.

Тъй като трябва да се съобразите с мотивите, целите и критериите за покупката на дрехи от страна на дамите, облеклата ще са модни, елегантни, до някаква степен фрапантни, но не прекалено натрапчиви и екстравагантни.

Целите и мотивите на дамите, които ще ги закупуват са да бъдат в крак с модата, да облекат качествени дрехи, в които да се чувстват красиви и привлекателни и да позволяват да изразят собствения си стил.

Съобразявайки се с финансовите фактори цените ще бъдат сравнително достъпни, но на това трябва да обърнете внимание малко по-късно.

Относно посредниците вероятно ще е по-изгодно да пазарувате директно от производителя, вместо да използвате посредници. Пряката доставка ще Ви бъде по-изгодна, защото ще Ви даде възможност стоките да бъдат доставени транзитно.

Много важен фактор от микро-маркетинговата среда е конкуренцията. 
Отварянето и представянето на магазина Ви ще бъде повлияно в значителна степен именно от съществуващата конкуренция. Това е факт, тъй като има множество магазини, особено за дамски облекла. Затова е добре Вашия магазин да се намира на главна улица, близо до центъра, като край него най-вероятно ще има и други подобни.

Първо е добре да разучите състоянието на конкурентите – каква стока продават, какво е качеството и, на каква цена реализират продажбите, до каква степен облеклата отговарят на модните тенденции и т.н.

Сравнявайки своите стоки с тези на конкурентите се опитайте да откриете техните по-слаби страни и да се възползвате от тях.