Ава Кларк – неземният модел албинос

1
139
Добави коментар
svetla58
svetla58

Бялото сияние на черния небосклон на модната индустрия носи красиво лице и красивото име Ава. Малката е на 9 и е неземно различна и уникална. Родителите й са от този тип афроамериканци, които имат една от най-тъмните кожи сред себеподобните си. Ава, обаче, не е така. Тя е с бледа кожа, розови устни, кукленска руса къдрава коса и кристално синьо-зелени очи. Точните цветове на съвършената Барби, която днес е изконна цел nа всички девойки по света.

Още с раждането й става ясно, че в нея има нещо различно, но никой не е предполагал, че тя цялата е различна. Ражда се на Великден – буквално! Диагнозата – албинизъм. И точно на него се дължи необичайният й вид и безмерна популярност. За живота й – щастливото ударение, което й поставя съдбата, за да я направи най-специалното момиченце на света.

Според световните статистики всяко 1 на 17 000 души е албинос и повечето от тях имат сериозни здравословни проблеми, свързани с очите и кожата. Ава обаче и тук е истинска късметлийка, защото расте в перфектно здраве, което, освен красива, я превръща едно от най-щастливите деца на света.

В началото лекарите казали, че тя ще бъде сляпа и започнала да посещава държавното училище за слепи, но на 5-годишна възраст почти напълно преборва генетичното заболяване. След това стига до участия в състезания по бягане и гимнастика. Сега Ава Кларк е едно нормално дете с щастливо детство.

Това, че трендмаркът на малката перла се състои от нарушено образуване на пигмента меланин в организма по никакъв начин не й пречи да бъде изключително популярна и търсена в модната индустрия, и трябва да си признаем, тя наистина е феноменална.

Модната й кариера стартира, когато е едва на 3, а вече е била на кориците на Vogue, BOOM Magazine, VIP Magazine и Denim Magazine. Освен това се разходи рамо до рамо с Beyonce през 2016 г. на VMA Red Carpet и също така се появява в клипа на Queen B „Lemonade”. За нейните 9 години тя е работила с много известни фотографи и модели.

Редактор: Марина Делева