Хакерската група Dark Overlord публикува секретни файлове за терористични атаки

1
140
Добави коментар
AMATAS
AMATAS

Известната хакерска група Dark Overlord обяви, че е откраднала „стотици хиляди документи“ от британската застрахователна компания Hiscox, включително огромно количество файлове, свързани с терористичните атаки от 11 септември.

През април 2018 г. компанията Hiscox призна, че е претърпяла кражба на данни и че хакнатият сървър „може да съдържа информация, свързана с около 1500 търговци на застрахователни полици на Hiscox, базирани в САЩ“.

Преди седмица, на 31 декември 2018 г. в официално изявление застрахователната компания призна, че сред откраднатите документи има и информация, свързана с трагичните събития от 11 септември.

„Скорошни публикации в Twitter засягат съдебни спорове, свързани с 11 септември и споменаващи Hiscox. Онлайн публикациите са свързани с инцидент, за който съобщихме през април 2018 г. (виж тук), когато ни съобщиха, че консултираща Hiscox американска адвокатска кантора, някои от нашите търговци на застрахователни полици и други застрахователи, са претърпели пробив в сигурността на данните, при който е открадната информация. Системите на адвокатската кантора не са свързани с IT инфраструктурата на Hiscox и този инцидент не е засегнал самите системи на Hiscox. Едно от съдебните дела, които адвокатската кантора ръководеше от името на Hiscox и други застрахователи, се отнася до спор за суброгация, произтичащ от събитията от 11 септември, и смятаме, че по време на пробива е била открадната свързана с това информация“, четем в официалното изявление на компанията.

Хакерската група Dark Overlord публикува съобщение в Pastebin, че е решена да пусне в продажба документите, дори ако адвокатската фирма поиска да плати, за да избегне разгласяването на документите, защото компанията се е свързала с властите.

„Какво е най-важното? Хакнахме Lloyds в London и Silverstein Properties. Публикуваните сега документи за съдебни спорове са изключително ексклузивни и се предлагат само от thedarkoverlord! Пускаме първите няколко документа само за ограничен период от време, като доказателство за изказването ни в известния dark web хакерски форум „KickAss“. Добрата новина за тези от вас, които се интересуват най-много от придобиването на целия комплект, който включва над 18 000 документа .doc, .pdf, .ppt, .xls, .tif, .msg и много други интересни формати (или искат да получат само най-тайните и поверителни документи), е, че ще продаваме тези документи за ограничен период от време”, казват хакерите от Dark Overlord в поста си в Pastebin.

Към биткойн адреса, използван от Dark Overlord, са извършени до момента 16 транзакции на стойност общо 3,27749466 BTC.

Хакерите са подредили файловете в пет “слоя” с криптирани документи, като сега публикуваха декриптиращ ключ за „слой 1”.

„Има пет слоя. Слой 1, 2, 3, 4 и накрая слой 5. Всеки слой съдържа все повече тайни, все по-опасни материали…”, обясняват хакерите в публикация в Steemit.

Според запознати със случая тези документи съдържат подробности за съдебните дела на хора, засегнати от атаките от 11 септември и свидетелски показания на служители по сигурността на летищата.

Хакерската група Dark Overlord е популярна с атаките си срещу различни сфери, основно срещу финансовия, медийния и здравния сектори, а сега прави очевиден опит да се свърже с терористични организации.

Снимка: James Traf в Unsplash