Палтото – важно за есенно-зимния гардроб

3
277
Добави коментар
wood-vision
wood-vision

Палтото като самостоятелна дамска дреха придобива все по-голямо значение през последните години. Не слиза от модните подиуми вече доста сезони поред. Една от причините за увеличаването на значимостта на палтото е факта, че при нашите климатични условия може да се носи достатъчно дълго време – през есента, зимата и пролетта.

Не е за подценяване факта, че заедно с чантата и обувките палтото прави първото впечатление от дамския тоалет.

Може доста успешно да се съчетава с високи токчета и високи ботуши, с различни дамски чанти, колани и ефектни бижута. Освен това се счита,че палтото е универсална и доста практична за употреба дамска върхна дреха. Едно палто се избира по няколко основни критерия: модел, дължина, цвят и материал.

Модели палта

По отношение на модела определено най-предпочитани са палтата с класическа права кройка и втален силует. Класическото палто можем да носим практически винаги и при всякакъв случай. Майсторски модели изработват в Max Mara.

Модните дизайнери обаче съветват да се експериментира с нови силуети, да се играе с обемите и да се обърне сериозно внимание на палтата със сложни и нестандартни кройки.

Момичета, свикнали да носят мъжки блейзери се обръщат към изчистените палта със свободен силует и подчертано рамо, без излишни декорации и детайли, със къса и средна дължина.

Такива палта изглеждат еднакво добре вечер с къса рокля и ботуши на ток или с дънки и спортни обувки през деня. Добър избор са и дългите палта, но само на висок ръст и слаба фигура. Подобни модели палта стоят чудесно на ниски обувки.

Ако говорим за цветовете на палтото може да се каже, че хит този сезон са сивият, карамеленият и черният цвят. Ключова позиция имат и по-ярки цветове като червеният и „горчицата“. В дизайнерските колекции може да се открият и по-меки тонове като розово, екрю и бяло.

Отново на мода през този сезон за животинските принтове като леопардовият и карето. Най-предпочитани като материи са кашмирът и вълната. Майсторски модели, изработени от висококачествени материи може да се открият в колекциите на Donna Karan, Louis Vuitton, Chloe, Max Mara.

Снимки: https://pixabay.com/