Уголемената простата застрашава ли половия живот?

1
136
Добави коментар
borola
borola

Полов живот при уголемена простата – усложнения и решения

Наред с другите неразположения, които създава на мъжете, уголемената простата може да влоши качеството на сексуалния живот. Научете какви са усложненията при доброкачествена хиперплазия на простатата, как влияят на потентността и как да се справите с тях.

Уголемената простата застрашава ли половия живот?

Както знаем, доброкачествено уголемената простата води до стеснение на пикочния канал, което пък причинява проблеми с уринирането. Честите позиви, болката и паренето, невъзможността за пълно изпразване на пикочния мехур, влошават качеството на живот. Но как увеличената простата влияе върху сексуалните функции? Простатната жлеза произвежда секретът, който се съдържа в семенната течност. При лечение на простатна хиперплазия с медикаменти, някои мъже изпитват и проблеми с ерекцията и еякулацията.

Кои лекарствени средства срещу уголемена простата влошават качеството на сексуалния живот?

Както споменахме, някои медикаменти срещу уголемена простата могат да предизвикат еректилна дисфункция. Най-често това са алфа-блокери, които отпускат простатната мускулатура, регулират стеснението на уретрата и служат за по-лесно уриниране. Често се прилагат и 5-алфа редуктазни инхибитори. Те действат върху продукцията на тестостерон, чието излишество води до завишени нива на дихидротестостерон – считан за основен фактор за хиперплазия на простатата. Приемът на тези медикаменти може да доведе до ниско мъжко либидо, депресивни състояния, гинекомастия (увеличение на млечните жлези), възпрепятстване на ерекцията, обърната еякулация (когато семенната течност се излива в пикочния мехур).

Нормалният полов живот при уголемена простата е възможен!

Мъжете след 45-годишна възраст трябва да са внимателни към здравето на своята простата. Редовните урологични прегледи и добрата здравна култура са особено важни за овладяване на простатни усложнения. Специалистите у нас съветват при уголемена простата да се доверим на продукти, които са не само полезни в дългосрочен план, а и не представляват заплаха за организма. Страничните ефекти на много медикаменти на пазара за лечение на уголемена простата пречат на сексуалния живот. Уролозите препоръчват да овладеете проблемите с простатата и да запазите потентността си с Простабор Форте/Prostabor® Forte. Като изцяло природен продукт, в Простабор Форте се крие мощната активна съставка Сао Палмето, която е известна с големия си положителен ефект върху овладяване на простатната хиперплазия. Простабор Форте успешно се бори със симптомите на увеличената простата – разредява неприятните нощни позиви, спомага за пълно и качествено уриниране, намалява размерите на простатата и се грижи за поддържане на мъжкото либидо. Простабор Форте е ефективно натурално решение без странични ефекти.

Преглеждания: 4