Ученик с кампания в подкрепа на децата от Дневния център за лица с увреждания

1
196
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Волен Терзиев е все още ученик. Съчетава уроците си в ПМГ “Акад. Никола Обрешков” в Бургас с доброволчество. От миналата учебна година той посещава Дневния център за деца и младежи с увреждания, където помага на амбициозния екип да работи в полза на 25 момчета и момичета на различни възрасти.

Освен специализирана грижа, децата и младежите в центъра получават индивидуално внимание и разнообразни занимания, които развиват социалните им умения, а също фината моторика, координацията и концентрацията им. Материалите за работа обаче често не достигат заради лимита в бюджета.

Затова Волен решава да организира дарителска кампания, с която да помогне за набавянето на нужните материали и развиващи игри. За целта регистрира кауза в платформата “Time Heroes”, намирайки съмишленици не само от града, но и от цялата страна. Те могат да изпращат:

Творчески материали:

* книжки за оцветяване; * цветни моливи и флумастери; * пластилин; * бои за рисуване, включително за лице; * перфоратори с различни форми за изработване на картички; * “къдрави” ножички.

Развиващи игри и играчки:

* конструктори за деца над 7 години; * едри мозайки; * книжки със звуци или образователни игри със звуци; * игри за памет; * дървени низанки с топчета или подобни; * музикални инструменти; * активни карти с професии, спортове, сезони или други игри с тези тематики. Добре дошли са и използвани игри, стига да са запазени и без липсващи елементи.

87 са дарителите, които до момента са заявили, че ще участват. 1/3 от тях вече са изпратили материали. Даряват българи от страната и чужбина, споделя майката на Волен в интервю за БНР – Бургас. Включително с подаръци за децата се включват и хора с увреждания, запознати с трудностите и предизвикателствата на адаптацията и интеграцията на тези деца.