Суха кожа при бебета – ценни препоръки

1
183
Добави коментар
borola
borola

Бебешката кожа е изключително деликатна, а когато вашето мъниче има суха кожа, се изискват допълнителни грижи за омекотяването й. Много са факторите, които спомагат за изсушаването на нежната кожа при бебетата. За родителите е от голямо значение да поддържат оптимална хидратация на бебешката дерма. В следващите редове ще ви дадем няколко ценни съвета за нуждите на сухата бебешка кожа.

Съвети срещу суха кожа при най-малките

Сред основните препоръки за качествена грижа за суха бебешка кожа са:

Подходящата температура на въздуха у дома е от съществено значение. В старанието да пазим най-малките от настинки, често превишаваме необходимите здравословни градуси. Горещият въздух допълнително изсушава кожата.
Осигурете овлажняване на въздуха в дома си. Сухият, топъл въздух вреди на кожата на бебетата.
Ограничете вредното влияние на околната среда върху бебешката кожа. Студът, вятърът и силните слънчеви лъчи трябва да бъдат избягвани с подходящо детско облекло и защитни продукти. Бебешката дерма изисква добра хидратация и висока слънцезащита.
Уверете се, че температурата на водата за къпане е подходяща. Прекалено топлата вода може да изсуши кожата.
Разредете баните, ако кожата е много раздразнена. Честото и продължително къпане ще влоши проблема.
Винаги подсушавайте добре кожата. Попивайте с мека хавлия, без излишни триещи движения.
Използвайте измиващи продукти, специално предназначени за деликатната кожа на бебетата. Прахът за пране също трябва да е разработен за нуждите на нежната детска кожа. Агресивните съставки на някои продукти могат да влошат състоянието на кожата, дори да предизвикат алергични реакции.
Редовно сменяйте пелените. Следете дали пелените пасват добре – прекалено дългите, тесни или малки памперси могат да причинят кожни раздразнения.
Заложете на качествени хидратиращи продукти. Дори и бебето да няма суха кожа, нанасянето на овлажняващи продукти е задължително за поддържането на добър кожен хидробаланс. Обръщайте внимание на деликатната зона под пелените – там е възможно да се появи подсичане. Информирайте се за най-добрите и напълно безопасни дермокозметични продукти в грижа за бебешката кожа.

Оптимална грижа за сухата бебешка кожа в един продукт

Приоритет на всички родители е децата им да бъдат здрави. Редица видни специалисти препоръчват специално създадения за нуждите на бебешката кожа продукт – ДжинДжира Алба Бебе/GinGira® Alba Bebe. С активните си съставки – цинков оксид, емолиенти и хидратанти, ДжинДжира Алба Бебе активно подхранва, омекотява и предпазва деликатната кожа на най-малките. Иновативната формула – спрей-емулсия, позволява безпроблемно нанасяне дори и на най-чувствителните зони. При подсичане или кожно раздразнение, приложете няколко пъти на ден върху засегнатата зона, като при необходимост разнесете с леки движения. ДжинДжира Алба Бебе е напълно безвреден продукт и не предизвиква странични ефекти.

Преглеждания:
7