Драма около продажбите на БТВ и Нова! Домусчиев „изгорял“ за БТВ, сега играе за Нова

1
205
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Заплита се драмата около продажбата на двете големи телевизии БТВ и Нова.

Бизнесменът Кирил Домусчиев се е отказал от сделката на БТВ, за която преговаряше от няколко месеца, пише ПИК. В същото време той е заявил интерес за покупка на конкурентната Нова телевизия, след като шведският собственик на медията отхвърли официално опцията да продаде на чешкия милиардер Петер Келнер.

„Всъщност Домусчиев и Келнер играеха до последно заедно. Те са в отлични партньорски отношения и си бяха наумили да си поделят двете телевизии – Нова за Келнер, БТВ – за Домусчиев. Този пасианс обаче не се хареса на определени среди сред управляващите“, донасят източници на ПИК.

Шведският собственик на Нова телевизия призна, че вече преговаря с друг потенциален купувач след краха на сделката с Келнер. По информация на ПИК този „друг купувач“ е именно шефът на КРИБ Кирил Домусчиев.

Из публичното пространство пълзи и друга интересна мълва. Според нея Домусчиев е загубил позиции в сделката за БТВ, след като се разгоря аферата с апартамента на финансовия министър Владислав Горанов. Известно е, че двамата са близки от години, а кооперацията, в която живее министърът, е била строена от братя Домусчиеви в рамките на луксозния им комплекс „Есте“.