Уеб дизайн, SEO, интернет реклама. Изработка на уеб страници.

1
180
Добави коментар
nov-site
nov-site

Какво е SEO и защо всички говорят за него? Какво е SEO и защо всички говорят за него?

SEO означва „Search Engine Optimization“ – оптимизация за търсачки, като Гугъл например. Търсачките използват алгоритъм, чрез който оценяват дали определен сайт, статия, снимка за релевантни към определено търсене. Например ако напишете „фирма за уеб дизайн“ гугъл класира сайтовете за това търсене по точно определена точкова система, чрез алгоритъма си. Според това до колко е изпълнена оптимизацията на вашия сайт се определя позицията, която ще заемете в даденото търсене. Позиция извън първа страница казано честно не ви върши никаква работа.

Вие можете ли да ми помогнете да оптимизирам сайта ми?

Абсолютно да. Ние имаме сериозен опит в оптимизацията. Тъй като алгоритмите, които определят търсенето се менят ежедневно ние подържаме нашата екпертиза на високо ниво, като постоянно се осведомяваме за нови правила и практики. Не използваме некоректни практики, които биха ви помогнали временно, но да навредят в дългосрочен план.

Аз ли трябва да осигуря текстовете и снимките? Аз ли трябва да осигуря текстовете и снимките?

Да. От вас се очаква да осигурети всички текстове и мултимедийни файлове нужни за изработването на уебсайта, като те трябва да бъдат в подходящи файлови разширения.

Нямам време да осигуря текстове и снимки, можете ли да ми помогнете?

Да разбира се. Ако нямате време или просто не ви се занимава ние можем да напишеш текстовете за вас. Нещо повече предлагаме и специализирани копирайт статии за вашата SEO. Ако ние осигурим снимките за сайта ще ги оптимизираме на сървърно ниво, което гарантира висока разпознаваемост от търсачките.

Използвате ли готови темплейти за вашите сайтове? Използвате ли готови темплейти за вашите сайтове?

Категорично не! Според нас това е много лоша практика и макар да е евтина причинява поредица от щети върху вашето дигитално присъствие. Повечето агенции използват готови темплейти и просто качват текстовете и снимките, които им предоставите. Като изключим факта, че това дразни посетителите, защото вече са били в 1000 сайта точно като вашият има и други косвени проблеми. Интернет търсачките като Гугъл индексират много слабо „дупликатни“ уебсайтове с един и същи код.

Това значи ли че моя уебсайт ще е уникален.

Да. Вашият уебсайт ще бъде с уникално подбран дизайн, тема, цветова схема и подредба на текстове и мултимедия, които естествено ще бъдат съгласувани с вас според вашите изисквания и нужди.

Какъв CMS използвате? Какъв CMS използвате?

За изработката на вашия сайт ние използваме WordPress. Това е една от най-разпространените контент мениджмънт системи в света и на нея са изградени 70% от всички сайтове. За електронни магазини използваме WooCommerce и Shopify.

Защо не използвате къстъм CMS, като някои други фирми за уеб дизайн.

Защото освен ако нямате нужда от изключително специализиран сайт с десетки хиляди статии и продукти или специфични функции вие нямате нужда от подобна система. WordPress има разработени готови модули и приложения за почти всички нужди на всеки сайт докато на къстъм система всичко трябва да бъде разработвано отделно и цели да вземе повече пари от крайния клиент. Това е така нареченото „закачане“ на клиента и всяка следваща по-сложна промяна ще струва сравнително голяма сума пари.

За колко време ще изработите моя сайт? За колко време ще изработите моя сайт?

Това зависи от това какъв сайт сте избрали, според нуждите ви, както и от това колко сме ангажирани в момента. Като цяло здаваме средно сложен сайт за около 1-2 седмици.

Може ли да направите сайта ми по-бързо?

Ако вашия проект е изключително спешен и ви трябва за „утре“ ще му дадем топ приоритет и срещу скромно увеличение на цената ще се справим за 1-3 дни.

Какво е домейн и хостинг? Какво е домейн и хостинг?

Домейн е адреса (името) на сайта ви. Примерно www.primer.com. Хостинг е компютърен сървър, който извършва процесите и съхранява вашия сайт.

Не съм сигурен какъв домейн и хостинг да избера.

Ние ще се радваме да ви помогнем в избора на хостинг и домейн. И двата компонента са изключително важни за работата и индексирането на вашия сайт, затова не се притеснявайте да поискате безплатна консултация от нас.

Трябва ли да съм избрал домейн и хостинг преди да започнете работа по сайта?

Да. За да започнем работа по вашия нов сайт, трябва да имате закупен домейн и хостинг. Ние можем да направим това за вас ако смятате, че няма да се справите.

Възможно ли е да надградя сайта след време? Възможно ли е да надградя сайта след време?

Да. Ако искате да започнете с по лека версия на сайта си няма никакъв проблем след време да разширим обхвата на дигиталната дейност на вашия сайт.

Това означава ли, че мога да добавя електронен магазин към сайта ми ако имам нужда.

Абсолютно! Започнете с новия си сайт и ако всичко върви добре ще добавим и модул за електронна търговия към вашият уебсайт.

Ще мога ли сам да качвам нови материали във сайта? Ще мога ли сам да качвам нови материали във сайта?

Разбира се. След като сайта е качен и работи ще получите файл със инструкции как да добавяте нови текство, снимки, продукти и статии. Ако все пак изпитвате трудности, ние сме на разположение винаги да ви помогнем.