Съветници питат: За кого са предназначени тесните тротоари на ул. „Шипка“?

1
177
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Инфраструктурните ремонти в историческия център на Бургас продължават. Част от улиците се изпълняват в ретро стил – с павета и масивни колчета по ръба на тротоара. На много от местата обаче се оказва, че резултатът е атрактивен вид, но практическа неизползваемост.

Именно по тази тема са внесли питане съветниците Чанко Мирчев и Кирил Петков от БСП. То се отнася до реновацията на улиците “Отец Паисий”, “Шипка”, “Силистра”, “Граф Игнатиев” и “Гео Милев” и е придружена от снимки, ясно показващи недостатъците на изпълнения проект, който не позволява оптималното използване на т.нар. тротоарни пространства.

Двамата посочват, че тротоарите по ул. “Шипка” са с широчина 60 см, като в средата има монтирани пожарен кран и знак. Това ги прави практически неизползваеми не само от майки с колички и хора с увреждания, но и от активни пешеходци.

Съветниците цитират чл. 80, ал. 5 от Закона за устройството на територията, в който е посочено, че минималната широчина на тротоарите във вилни зони и населени места е 150 см. Те питат кой е одобрил проекта и за кого са предназначени тези тротоари.