Лидер на гръцкия логистичен пазар си избра български партньор

1
174
Добави коментар
eventA
eventA

 

Кой е най-лесният начин да развиеш бизнеса си в нова за теб държава или регион?

Кое е по-правилното решение, да копираш бизнес модела си в нова и непозната за теб държава с непознати закони и порядки, или просто да избереш правилния за теб местен партньор?

Тези въпроси са „звънели“ и в главата на собственика на Biz Courier & Logistics LTD, преди да разшири бизнеса си към територията на България. Крачката е направена и партньорът е избран – русенската Инаут Трейд.

„Нашата текуща и бъдеща стратегия е да развиваме мрежа си от фулфилмънт складове на база регионални партньорства. Да ползваме тяхното локално „know how“, изградени софтуерни решения, работещи екипи и търговци, познаващи пазара. Нашите клиенти изчакаха търпеливо старта на партньорството ни в Русе. Те знаеха, че то ще им позволи да доставят до нови две държави за срок до два работни дни – България и Румъния.“ 

сподели Пол Дъф Каравонарлис. „Огромен плюс е и възможността на Инаут да покрият и клиентското обслужване за нашите онлайн магазини. Отново както за България, така и за Румъния. В същото време част от текущите клиенти на Инаут вече гледат на Запад, там, където ние вече предлагаме складов мениджмънт (Fulfillment) и куриерски услуги. Подписването на този партньорски договор е ситуация WIN-WIN и вече заедно гледаме напред!“ – допълни той.

Пол Каравонарлис и екипът на Biz Courier & Logistics LT

Осигуряването на бърз достъп на електронната търговия до складови площи във възможно най-голям брой европейски точки е една от основните цели на гръцката Biz Courier & Logistics LTD. След предоставяне на складови наличности всеки електронен магазин има възможност да доставя през експресна сухопътна доставка на отлична цена до няколко нови за него държави. Чрез гръцкото си партньорство Инаут вече ще предлага решения за доставка на пратки от склад в Германия, Франция, Испания, Португалия, Италия, Гърция, Кипър, България, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия и Полша.

Създадена в Русе през 2012 г. от съдружниците Лора Димитрова и Светлозар Димитров, Инаут Трейд започва да се развива като местен подизпълнител на  куриерска фирма. Година по-късно заради професионалната си работа и отношение, компанията е избрана за партньор на SA „Urgent Cargus“ – една от най-големите куриерски компании в Румъния. Поемат ангажимента и се превръщат във „фуния“ между клиентите от цяла България и румънския куриер. Днес, шест години по-късно, месечният брой на обработените от Инаут Трейд пратки от България за Румъния е петцифрен.

„Услугата ни се различава значително от всички предлагани досега. Причината е, че освен чистата доставка екипът извършва много добавени активности. Мога да дам пример от миналата седмица – клиент (електронен магазин) на нашия партньор в Румъния постига успеваемост на разносите си около 65%, а нашите клиенти от същия сектор – МОДА, над 85% и това при положение, че куриерът, извършващ доставките, е един и същ.“

– споделя  Светлозар Димитров. „С многото клиенти дойде и необходимостта да отговорим на всичките им желания. През 2015 г.  стартирахме първата добавена услуга – клиентско обслужване на румънски език. В отдела покриваме нужните за всеки електронен магазин входящи и изходящи обаждания, активности в социалните мрежи, чатове, мейлинг и други, в зависимост от клиента. Отворихме и нов, по-голям склад с цел предоставянето му на нашите клиенти. Тези, които го ползват, получаваха срок на доставка от него в България и Румъния от 1 работен ден. Тогава даже не знаехме, че това се нарича фулфилмънт.“

Именно динамиката в развитието на електронната търговия е един от основните фактори за бурното и успешно развитие на Инаут Трейд. В процес на подготовка е изцяло нов домейн, на чийто сайт ще бъдат посочени всички дестинации и описани всички услуги, които компанията предлага.

С подписване на партньорството с Biz Courier & Logistics LTD Инаут Трейд  се превръща в новата фулфилмънт дестинация в България. Според Димитров това променя статута на клиентите. Например един локален електронен магазин вече има възможност да мисли глобално и да доставя до редица дестинации и то с проблемния наложен платеж. Той е категоричен, че за Инаут Трейд  това е поредното ключово партньорство, което разширява броя услуги, насочен към българските eCommerce клиенти. Компанията е може би единствената в България, която се специализира и развива в логистичното обслужване на електронни магазини – не само от България към ЕС, а и обратно. Най-големият им клиент е конкурентен Fulfillment склад в Централна Европа, за който Инаут Трейд  доставя сухопътно до Румъния, България и Гърция.

След влизане в сила на договора с Biz Courier & Logistics LTD русенската компания ще предлага услуга за доставка в държави от Европейския съюз в рамките на 48 часа, което е невъзможно, освен ако не се ползва въздушен транспорт, който пък оскъпява много услугата.  След като българският онлайн магазин захрани международните складове със свои стоки, той реално се превръща в италиански, немски или на друга европейска държава онлайн магазин.

Партньорството и новите възможности, които то предоставя, ще бъдат официално обявени в края на януари на Тайно Fulfillment парти пред специално подбрани гости – ключови личности в eCommerce и дигиталния бизнес в България. Пол Каравунарлис (Пол Дъф) – основател и настоящ главен изпълнителен директор на Biz Courier & Logistics LTD ще разкаже повече за партньорството и перспективите, които то предлага. Основен партньор на събитието ще бъде компанията за платежни услуги и парични преводи – Paysera България. Като една от първите FinTech компании в страната, компанията активно подкрепя развитието на онлайн търговията в страната, като предоставя услуги, които допринасят за успеха на онлайн търговците и улесняват техния бизнес. Такава е услугата й виртуален ПОС терминал за плащания в е-магазини. Именно с нея компанията става част от основните партньори на Инаут Трейд, които подпомагат компанията в създаването на иновативни услуги за онлайн търговията в страната.