Метеорологичната обстановка в Гърция остава усложнена

1
147
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Продължават снежните бури в съседна Гърция. Тази вечер се очаква метеорологичните условия да се подобрят, но промяната ще бъде краткотрайна, предава “Kathimerini”. В събота предстои нова валежна вълна от сняг и дъжд.

Редица общини обявиха дървена ваканция и затвориха училищата си, в това число и Солун. Студът взе и жертва в сряда. 72-годишен мъж е издъхнал от сърдечен удар, тъй като линейката не успяла да достигне мястото навреме.

Снеговете значително усложниха и пътната обстановка. ГКПП “Илинден” остава затворен за товарни автомобили. Леките автомобили ще се пропускат в Република Гърция само с вериги, посочват от българската “Гранична полиция”.  

На българо-гръцката граница трафикът е силно интензивен на граничен контролно-пропускателен пункт Кулата. От 6.45 часа тази сутрин се пропускат товарни автомобили над 3.5 тона през ГКПП – Промахон.

На българо-турската граница трафикът е интензивен на граничен контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево. На българо-сръбската,  българо-македонската и българо-румънската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.