Назначенията в Activision Blizzard продължават

1
146
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Activision Blizzard продължава да разменя персонала си с назначаването на хора на три нови лидерски роли.

Компанията за видеоигри е назначила хора, които вече са заемали длъжности в други проекти и дъщерни компании.

Rob Kostich – бивш изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на Call of Duty, е избран за президент на Activision. Kositch е работил за Activision в продължение на почти 15 години и е водил поредицата от първо лице Call of Duty вече 10 години. Новата му роля включва надзора на стратегията и операциите на бизнес звеното.

Dennis Durkin ще работи също като президент на стартиращите бизнеси в Activision Blizzard, като работи в тясно сътрудничество с ръководния екип, който оглавява всеки от отделите на компанията. На 2 януари Durkin бе назначен за главен финансов директор на компанията след напускането на Spencer Neumann – който се присъедини към Netflix (повече за това писахме тук), след като бе уволнен по неизвестни причини. Durkin преди това бе заемал длъжността от началото на 2012 г. до средата на 2017 г., като изпълняваше функциите на Главен търговски директор, докато не беше назначен отново на другата позиция.

Humam Sakhnini е обявен за Президент на King Digital, като поема отговорността да наблюдава цялото оперативно управление, заедно с Riccardo Zacconi, който пък е главен изпълнителен директор на компанията. Sakhnini е бил финансов директор и служител по сигурността от април 2016 г., преди да прекара шест години като директор по стратегиите и талантите на Activision Blizzard.

Главният изпълнителен директор Bobby Kotick на Activision Blizzard, коментира новите назначения в изявление:

Rob Kostich, Humam Sakhnini, Dennis Durkin и J. Allen Brack са способни и опитни ръководители, които са показали непоколебима ангажираност към нашата компания, нашите служители и любимата ни общност от фенове по целия свят. С тези доказани, принципни лидери начело, ние ще продължим да инвестираме в стратегическите двигатели на растежа на нашия бизнес; нашите талантливи хора и създаването на най-добрите видеоигри в света, услуги на живо, мобилни преживявания и нови и нарастващи модели на франчайз ангажираност.

През последните месеци всички основни дивизии на Activision Blizzard претърпяха промени в ръководството. На теория това би могло да покаже доста промени вътре в компанията, но вероятно извън нея ще бъде доста трудно да се види разлика. Надяваме се компанията да да продължи да създава страхотни игри и преживявания.

 

Източник: Activision