Ботев се насочи към Карачанаков – SportVox

1
171
Добави коментар
sheri
sheri

След като Педро Еуженио очевидно няма да може да се споразумее с Ботев (Пд), от ръководството на „жълто-черния“ клуб са задействали нов план за подсилване по левия фланг на атаката.

Вече е осъществен контакт с бившия играч на Пирин, ЦСКА, Славия и Берое Антон Карачанаков. Крилото така и не успя да се утвърди в гръцкия Панахайки Патра и обмисля завръщане в родния шампионат.

На този етап Ботев е фаворит за подписа му и той може да се озове в групата на Николай Киров за предстоящия лагер в Турция. Роденият на 17 януари 1992 година в Ново Делчево футболист трябва да замени Густаво Афонсо, с който е постигната договорка за разтрогване на контракта, но преди бразилеца да се завърне в Пловдив не е ясно как ще се развият нещата. „Жълто-черните“ са категорични в намерението си да скъсат с него и сънародника му Диого Кампос. Трансферът на Карачанаков може и да е от лятото.

В същото време огромни транспаранти се появиха онази вечер на оградата на Колежа, както и пред изградената сцена за откриването на „Европейска столица на културата“ в Пловдив. Чрез тях феновете на Ботев изразиха негодуванието си от несъстоялото се подновяване на строежа на стадион „Христо Ботев“. Транспарантите гласяха: „Колежа иска кранове, а не празни обещания“; „Европейска столица на културата или на спортната разруха“ и „Пловдив 2019 или Колежа, избирайте вие!“.