Ревю на лаптоп Lenovo ThinkPad T510 – Бранд Компютърс

6
437
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Lenovo ThinkPad T510 предлага перфектно съчетание на бизнес, страхотно качество на изпълнение, отлична производителност и 8 часа живот на батерията в 15.6-инчов ноутбук.

ThinkPad T510 е 15,6-инчов преносим компютър от Lenovo, който се конкурира главно с HP EliteBook 8540p и Dell Latitude E6510. T510 предлага опция за графики NVIDIA NVS 3100M, пълна гама опции на дисплея и процесорите Intel Core i5 и i7.

Спецификации на лаптоп Lenovo ThinkPad T510:

15,6-инчов дисплей с HD LED + осветяване (1600 × 900) NVIDIA NVS 3100M посветена графика с 512MB DDR3 Windows 7 Professional (64-битов) Intel Core i5-560M (2.66GHz, 3MB кеш) 4 GB DDR3 RAM (2 GB + 2 GB) 320 GB твърд диск Seagate 7200.4 (7200 об / мин) Intel 6200 802.11AGN, Bluetooth 94 Wh 9-клетъчен 90 W 20 V AC адаптер ThinkPad Mini Dock Plus Series 3 Размери: 14,68 „x 9,65″ x 1,41 “ Тегло: 6,22 паунда Цена на дребно: $ 2,038.99 с докинг станция

Изграждане и дизайн

ThinkPad T510 има външен вид, който подхожда много добре на серията преносими компютри ThinkPad. Външното покритие на този лаптоп е матово черно, с лека каучукова текстура, за да увеличи сцеплението при носене. Дизайнът включва много плоски повърхности с прави и прецизни ъгли, но все пак успява да остане удобен за ползване в продължение на часове. Панелите на екрана са от неръждаема стомана и за разлика от моделите, две поколения преди това, са равни по размер от двете страни. Вътре всичко отново е изцяло черно, с пластмасовата основа за по голямо удобство на ръцете, клавиатурата съраунд, и екранната рамка. На лаптопи ThinkPad T510 има малко, ако изобщо има такива, лъскави повърхности, което е страхотно, ако се тревожите за отблясъците от осветлението от някоя лампа или от слънцето, докато сте на открито.

Качеството на изработка на Lenovo ThinkPad T510 е на много високо ниво. Този модел тежи над 3 килограма и е построен като танк. По-новият дизайн на палмреста (пластмасовата основа за по-голямо удобство на ръцете) и клавиатурата са много здрави със силна носеща конструкция под пластмасата. Дори със силен натиск надолу се вижда минимално огъване около палреста и клавиатурата. Следвайки тенденцията си към надграждане, пантите на екрана са достатъчно силни, че се изискват две ръце за отваряне на преносимия компютър и дори за накланянето на екрана, след като капакът се отвори. Когато той е отворен напълно, екранът няма проблеми с това да стой стабино изправен.

Долната страна на латопа има два панела за хард диска и системнта памет. Потребителите, които искат да ъпгрейдват някое от тези, ще трябва само да отвият няколко винта, за да получат достъп. Само един от слотовете за паметта е от долната страна на самия лаптоп, което прави настройките лесни особено ако искате само да прибавите конфигурирана памет. Ако искате да смените и двете платки на паметта ще трябва да разглобите лаптопа отдолу, за да стигнете до другата платка.

Портове и функции

Всичко поставено на невероятния Lenovo ThinkPad T510 е там за някакъв вид връзка или отделна функция. T510 включва три USB 2.0 порта, един eSATA / USB комбиниран порт, FireWire 400, VGA и DisplayPort-out, Ethernet, модем жак и порт за слушалки. Разширителните слотове включват ExpressCard / 34 слот и четец за SDHC-карти. Ако сте еди от постоянно нараствация брой потребители, които са се насочили към серията ThinkPad, и използват своя лаптоп в замяна на настолни компютри вкъщи или мобилна платформа на пътя, най-новото ThinkPad Mini Dock може да е за вас. T510 включва докинг станция Mini Dock Plus Series-3, която е заредена с портове и дори поддържа до три монитора, свързани едновременно. докинг станцията добавя още шест USB порта, Ethernet, два DVI-изхода, два DisplayPort-out, един VGA-out, eSATA и допълнителни жакове за слушалки и микрофон. Ако имате тон устройства, които трябва да бъдат свързани във вашия дом или офис, докинг станцията е една от най-добрите възможности.

Екран и високоговорители

Lenovo ThinkPad T510 предлага три опции на екрана, включително HD, HD + и FHD панели. Всички опции на екрана на T510 са с анти-отблясъчни в съотношение 16: 9. По отношение на яркостта, панелът 1920 × 1080 FHD предлага най-високата оценка от 280 нита. С помощта на светломер Gossen Mavo Monitor измерихме максималната яркост на екрана е 217 нит със средно измерване на тъмнината от 0.28 nit. Средният коефициент на контраст на този модел е 743: 1, доста над средното ниво в сравнение с повечето бизнес лаптопи със стандартни екрани. Възпроизвеждането на цветовете е над средното за бизнес лаптопите, но все още не се сравнява с великолепните цветове на FHD панела, който видяхме при W510. Ъглите на гледане са над средните, като цветовете започват да се инвертират на около 20 градуса наклонение напред или назад. Хоризонталните ъгли на видимост са по-добри, достигайки 80 градуса, преди отблясъците на екрана да намалят онова, което можете да видите.

Клавиатура и тъчпад

Клавиатурата на ThinkPad T510 е удобна за писане и определено отговаря на добре познатата репутация на всички клавиатури на ThinkPad. Тя има отличена поддръжка, която показва съвсем малко огъване дори при силен натиск. Тактилната обратна връзка е чудесна с прецизен механизъм на пантите и сигурен връх, който не показва никакво огъване. Клавиатурата е с най-новият дизайн, който се вижда първо при T400s и сега T510. Основните промени са в позицията на някои от функционалните клавиши и добавя много бутони за бърз достъп, например са добавени бутони за промяна на нивото на звука и такива, с които да се заглушат високоговорителите и микрофоните. Друга доста фина промяна е намаляването на разстоянието между всеки ключ, което предполага, че ще намали вероятността малки боклучета да попадат под тях.

T510 предлага просторен тъчпад Synaptics с възможности за мултитъч. В сравнение с предишните модели, повърхността на тъчпада е текстурирана, за да намали триенето и да предотврати слепването на пръста ви, докато го плъзгате от едната страна до другата. Точката по средата на клавиатурата работи добре, но ако все още предпочитате да изполвате само тъчпада, тази въпросна точка може да бъде деакивирана. И двата бутона са лесни за използване с мек клик при натискане.

Ефективност и критерии

Наистина не можете да се объркате ако зложжите на ThinkPad T510, ако сте на пазара за мощен ноутбук. Стандартните критеии за T510 идват с процесор Intel Core i5 от 2.66GHz, 2GB RAM и NVIDIA Optimus графика. Машините, оборудвани с именно тези графики NVIDIA Optimus, автоматично превключват между NVIDIA и Intel на интегрираната графика в зависимост от изискванията на програмите или предпочитанията на потребителите. Това ви позволява да изразходвате минимум енергия, докато сърфирате в мрежата.

Топлина и шум

Термичните характеристики на ThinkPad T510 са много добри при нормални обстоятелства. T510 успява да поддържа доста нормални температури при използване на пряка слънчева светлина.

При нормална ежедневна употреба, шумът на вентилатора е наистина минимален, като почти през цялото време остава на ниска степен или дори се изключва напълно. При повишаване на температурата, шумът на вентилатора се вдигна, но само до нивата на лек шепот. Така че дори да пренатоворите компютъра, няма да досаждате на околните с шума от охладащия вентилатора.

Живот на батерията

ThinkPad T510 може да бъде конфигуриран с шест или девет клетъчна батерия. Батерията с яркост на екрана, намалена до 70% и освежаваща се уеб страница на всеки 60 секунди, Windows 7 настроен на балансиран профил. T510 остана 8 часа и 32 минути. Това е феноменална издръжливост на батерията за 15,6-инчов преносим компютър.

Заключение

Lenovo ThinkPad T510 е страхотен бизнес ноутбук за потребители, които търсят по-добре изработени преносими компютри или бизнес потребители, които търсят подходящ за ежедневието работен лаптоп. T510 превъзхожда повечето лаптопи за ежедневна употреба. Когато ноутпада не е включен в захранването, T510 предлага повече от осем часа живот на батерията.