Японският криптоборса Coincheck получи лиценз една година след хакването си

1
130
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

В изявление обменният оператор посочи, че от 11 Януари 2019 г. той вече е регистриран в контролния орган на Финансовото бюро на Kanto Financial Bureau. За първи път Coincheck ще работи като лицензиран обмен.

В момента на хакването, когато обменът загуби монети на NEM на обща стойност повече от 500 милиона долара, борсата очакваше лиценз.

Изисквания за регистрация

За да получи лиценз, Coincheck трябваше да изпълни изискванията за регистрация на борсите за криптовалути. Изискванията бяха определени от финансовия регулатор на Япония миналата година. Фирмата също така трябваше да демонстрира наличието на вътрешен контрол, необходим за осигуряване на адекватна защита на клиентите.

Coincheck предостави пълно обяснение на дейността на компанията, плановете и основната философия на управлението на риска, както и развитието на управлението на компанията по отношение на специфичния вътрешен контрол и защитата на клиентите.

За да стигне до този етап, борсата трябваше да преразгледа бизнеса си, а това включваше привличане на нови собственици. Миналия април, Coincheck прие предложение за поглъщане от японския онлайн брокер Monex. В резултат на сделката Monex придоби борсата за $ 33,5 милиона.

 

Промени в управлението

В допълнение, Coincheck също направи персонална реорганизация в ръководството и това беше едно от условията, които Monex предостави, когато предложи. Това доведе до факта, че основателят и главен оперативен директор на Coincheck, Yusuke Otsuki, е заменен от служителя на Monex Тошихико Кацуя. Основател и главен изпълнителен директор на Coincheck Коитиро Вада , също подаде оставка.

Coincheck също трябваше да премахне анонимните монети като Dash, ZCash и Monero, от своята платформа. Това се дължи на факта, че те рискуват да попречат на обмена да постигне и запази спазването на “правилата за борба с прането на пари”.

 

Харесайте нашата страница във Фейсбук и ни последвайте в Twitter.

Related