3-ти март във Върнячка баня, Сърбия – Бамби М Тур

1
183
Добави коментар
vipsofia
vipsofia

Преди закупуване на ваучери направете запитване за свободни места!
Задължително до 2 дни след заплащане на ваучер изпратете на е-майла на Туристическата агенция ([email protected]) резервацията за желаната от вас дата със следната информация: трите имена и ЕГН на пътуващите, кода на ваучера, град на отпътуване, телефон за обратна връзка и желаните дати за екскурзията! При неизпълнение на условието, ваучерът се счита за невалиден!

Дати: 2-4.03.2019

Цена: 199 лв.

ВИП ваучерът е за ЕДИН човек и  включва:

2 нощувки в хотел Фонтана**** в кк Върнячка Баня;
2 закуски на блок маса;
1 стандартна вечеря на блок маса в ресторанта на хотела;
1 Гала вечеря в ресторанта на хотела с жива музика, фолклорна програма, томбола и неограничена консумация на сръбски напитки;
Панорамен тур на Върнячка баня с местен екскурзовод;
Ползване на СПА зона в хотела (голям басейн, малък топъл басейн, детски басейн и джакузи);
Представител на фирмата.

Цената не включва :

Транспорт с туристически автобус различни капацитети – 40 лв. при минимум 12 души; (включва посещение на Крушевац за разглеждане и Димитровград за пазар)
Медицинска застраховка (задължителна при пътуване с организиран транспорт) – 5 лева;
Местни данъци и такси – 4.5 Евро;
Екскурзия до манастирите Жича и Св. Петка и град Кралево – 10 Евро;
Допълнителни СПА услуги в хотела

Върнячка баня или Врънска баня е курортен град и община в Рашки окръг, Централна Сърбия. Градът е разпо-ложен край река Западна Морава. Населението му е близо 10 хил. жители. Във Върнячка баня има 7 минерални извора: Топла вода, Слатина, Снежник, Езеро, Боряк, Бели извор, Врънячко врело или Врънско врело. Минералната вода от отделните извори се предписва за лечение на различни заболява-ния.  Нейните лечебни свойства са били известни още на римляните – известен е тукашният извор (лат.) Fons Romanus.  Римското име на селището не е известно, но се знае, че тези извори се ползват интензивно за бани, възстановяване и лечение през 2-4 век.
С днешното си име Върнячка баня се сдобива от Феликс Каниц посредством просло-вутите негови пътеписи – по името на близкото село Врънци.  Врабчето Гочко е символа на Върнячка баня.
През 1868-1869 г. се слага началото на днешния град – курортно селище. През 1883 г. селището е провъзгласено за спа-център в новообразуваното Кралство Сърбия.

Ден 1 (02.03): Пристигане във Върнячка баня. Панорамен тур на курорта с местен екскурзовод на български. Настаняване в хотел Фонтана ****. Използване на СПА зоната на хотела. Вечеря на блок маса без включени напитки. Нощувка.

Ден 2: Закуска на блок маса. Ден за релакс, басейн и СПА. Свободно време в курортния комплекс. По желание екскурзия до манстира св. Петка (където може да се види имитация на гроба на Христос, наречен малкия Ерусалим), манастир Жича и Кралево. Гала вечеря в ресторанта на хотела с жива музика, фолклорна програма, томбола и неограничена консумация на сръбски напитки. Нощувка.

Ден 3: Закуска на блок маса. Освобождаване на стаите до обяд. Отпътуване за България.