12 забранени места, които не можете да посетите

1
130
Добави коментар
setlans
setlans

Няма нищо по-вълнуващо от забранените места. Фактът, че нямаме право да отидем някъде, ни кара да го желаем повече. Ако такива места ви харесват, то пригответе се за едно пътуване из най-загадъчните и забранени места в света.

В този списък ще откриете всичко – от секретни места, до такива, които ще ви убият, в момента, в който стъпите на тях.

Това са места, които привличат всички жадни за приключения хора. И е напълно нормално, защото няма нищо по-интересно от неизвестното.

Местата са подредени на случаен принцип, а ако искате да коментирате списъка, направете го на нашата Фейсбук страница.

Иля де Кеймада Гранде, Бразилия
Снимка: World Viewers Stop/YouTube

На около 150 км от бреговете на Сао Пауло, Бразилия се намира остров Иля де Кеймада Гранде. Може да сте го чували и с по-известното му име – змийският остров. На какво се дължи това име?

Изследователи са изчислили, че на всеки 0,9 кв. метра, можете да видите от 1 до 5 змии. Повечето видове, които обитават острова са отровни. Най-популярната змия е златната змия, която е известна със своята отрова, която буквално разгражда плътта около ухапаното място.

Така погледнато, може би не е толкова лошо, че е забранено посещението на този остров.

Пещерата Ласко, Франция

Пещерата Ласко, в Югозападна Франция, е дом на поредица от зашеметяващи палеолитни картини на възраст от около 17 хиляди години. през 1979 г., пещерата е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Отначало, пещерата е била отворена за туристи, но това се оказва пагубно за рисунките и през 1963 г. тя е затворена. По-късно, близо до нея е създадено точно копие на пещерата, с перфектни имитации на рисунките, което е отворено за туристите.

В галериите на пещерата са открити около 2000 рисунки и композиции, които разказват за живота на древните.

Остров Северен Сентинел, Индия

Северен Сентинел е остров от Андаманския архипелаг, намиращ се в Бенгалския залив. Кое прави този остров толкова интересен? Неговите обитатели. Сентинелците са коренното население на острова и са известни с това, че отказват всякакъв контакт с външни лица и са изключително враждебни към тях. Това е едно от последните племена, с които все още не е установен контакт.

Интересно е, че сентинелците оцеляват при земетресението от 2004 г. в Индийския океан, което предизвика огромно цунами. Интересно е, защото в съседните райони жертвите са изключително много. Оказва се, че сентинелците са усетили промяната на честотата на морските вълни и поведението на животните и са се изнесли към високите части на острова.

Индийското правителство установява забранена зона с радиус 4,8 км около острова. Не се знае колко са сентинелците, но броят им варира между 39 и 400.

Клуб Bohemian Grove, САЩ

Bohemian Grove (Бохемска гора) е мъжки таен клуб, в който няма как да влезете. Това е тайният клуб на богатите и влиятелни хора, където те могат да правят абсолютно всичко, което пожелаят скрити в гъстата гора на Монте Рио, Калифорния.

Не се знае много за случващото се там, но мълвите, които се носят са обезпокояващи. Смята се, че там се извършват сатанински ритуали, и всичко, което се случи там остава безнаказано. Твърди се, че именно в тази гора се дърпат конците на световното правителство и там се определя съдбата на всички държави.

Сред членовете на клуба са (били): Уолтър Кронкайт, Дейвид Рокфелер, Хенри Кисинджър, Ричард Никсън, Роналд Рейгън, Джордж Х. У. Буш и други от тези рангове.

Според официалната информация, в клуба никога не трябва да се говори за бизнес, политика или други сериозни теми. Но дали е било така? Именно членовете на този клуб казват, че всеки може да стане президент на Съединените щати, но не всеки може да стане президент на Bohemian Grove.

Исе Джингу, Япония

Япония е страна на светилищата. Смята се, че на островната държава има над 80 хиляди светилища. Няма по-важен обаче от великия храм Исе Джингу. Това е един много сложен храм, който е и един от най-скъпите в страната, заради детайлите в архитектурата му.

Храмът се демонтира и построява наново на всеки 20 години, което струва на страната 1 милион долара. Построяването наново символизира шинтоистката традиция на смъртта и обновяването на природата. Последното построяване на храма е направено през 2013 г., а следващото ще бъде през 2033 г.

Интересно е, че при този тип храмове, не се използват пирони или други подобни крепежни елементи. Те се строят единствено и само от японски кипариси, огъвани по специални технологии.

И между другото, ако не сте част от японското императорско семейство, то нямате шанс да влезете в свещените зали на този древен символ на японската култура.

Тайните архиви на Ватикана

Сред най-интересните и мистериозни места на света се нареждат тайните архиви на Ватикана. Какво се крие там, можем само да гадаем. Това, което знаем е, че архивите съдържат ценни исторически документи, които обхващат поне 12 века история.

Архивите съдържат десетки километри документи, като сред тях са:

писмо от кралицата на Шотландия Мария Стюарт, която моли папата за прошка преди екзекуцията и;молбата на Микеланджело да му бъде платено за работата му по Сикстинската капела;писма от Ейбрахам Линкълн, Джеферсън Дейвис, Великата императрица Уанг от Китайкореспонденция между Ватикана и канадското племе Одживей, водена изцяло на брезова кора през 1887 г.

По-интересно е това, което не ни казват. Носят се слухове от малкото хора, които са имали достъп до архивите, че вътре се крият тайни, за които човечеството не трябва да узнава.

Смята се, че вътре се крият документи, които разкриват връзката между Църквата и нацистите, доказателства за съществуването на демони и извънземни, пророчества за ужасни катастрофи, както и тайни изобретения, надминаващи и най-смелите ни предположения.