Бизнес хотел по време на бизнес визита

1
173
Добави коментар
oliveshotel
oliveshotel

Бизнес визитата е събитие свързано със сериозно планиране. Изпипването на цялата програма и точното разпределение на времето е от ключово значение за правилното протичане на цялата визита. Изборът на хотел има важна роля. Целта на посещението определя и изборът на хотел, особено ако става дума за визита в София.
Какво е бизнес визита?
Като бизнес визита може да се определи всяко посещение в страната или чужбина със служебна цел. Бизнес визитата може да бъде свързана с воденето на търговски преговори, проучване на инвестиционни възможности, участие в панаири и изложения, водене на обучения на партньорски компании, търсене на нови партньори и още много други. Каквато и да е точната цел на бизнес визитата е задължително да бъде избран подходящият хотел за настаняване. Хотели в София има на всякакви места и всякакви цени. И все пак много малка част от тях отговарят на категорията бизнес хотел. А именно това е гаранция за оптимално съотношение цена – качество.
Плюсове на бизнес хотела при настаняване на гостите
Категоризирането на бизнес хотела е свързано с отговаряне на множество специфични изисквания. За да бъде определен един хотел с етикета и категорията бизнес, на първо място той трябва да притежава категоризация четири или пет звезди. След покриването на тези нормативи идва мястото на допълнителните условия. Бизнес хотелът предлага лукс, комфорт,спокойствие, удобство и дискретност. И още: всякакви видове услуги свързани с наличието и ползването на конферентни зали, аудио и видео техника, офис техника като копирни, сканиращи и факс устройства, директна телефонна линия. Настаняването на гостите в бизнес хотел означава осигуряването на едновременно място за почивка, място за провеждане на семинари, конференции, лекции, обучения. В зависимост от капацитета на бизнес хотела, той може да предложи различни видове оформление на конферентните зали според нуждите на гостите. Провеждането на всякакви по – големи срещи може да бъде извършено в конферентната зала на хотела, като тя може да бъде аранжирана според нуждите, броя на гостите и вида на събитието. Някои от бизнес хотелите в София разполагат с повече от една конферентна зала, което позволява приемането на едно голямо или няколко различни събития едновременно. Въпреки, че центъра на София остава водеща дестинация за бизнес командировки, новите точки, в които бизнесът се концентрира са бизнес хотели в Студентски град и Младост. Едно от предимствата на тези квартали е удобния транспорт, близостта до Околовръстен път, магистрала Тракия и големи търговски и бизнес центрове.
Повишаване на успеваемостта на търговските преговори при правилна заобикаляща среда
Комфортът и изчистените детайли на обзавеждането са водещи при бизнес хотелите. Всички помещения за настаняване, независимо от капацитета си предлагат стил, елегантност и функционалност, без да има излишни елементи.
Не на последно място – зоната за релакс. Бизнес хотелът предлага условия за почивка и отмора. Това предразполага към повишаване на успеваемостта на преговорите. Не случайно неформалната обстановка подтиква хората към повече откритост и компромиси. Отмора край басейна, в сауната или в парата баня спомагат за повишаване на тонуса на организма, а масажите и СПА процедурите подобряват кръвообращението и стимулират дейността на мозъка.

Свързани