„Ислямска държава“ вдигнала мерника на Кейт Мидълтън и принц Джордж!

1
156
Добави коментар
stivi56
stivi56

Подъл пост, изпратен на криптиран екстремистки сайт, призовава фанатиците на „Ислямска държава“ да отровят храната на Кейт Мидълтън. Те споделиха снимки как херцогинята пазарува, а на списъкът й върху количката има един огромен Х, придружен с посланието: „Ние знаем какво яде – отровете го!“ Екстремистката групировка е отправила заплаха и срещу принц Джордж. На едната снимка, която е била качена на криптирания сайт, принц Уилям е хванал наследника си с едната ръка, а с другата носи раницата му, докато го изпраща на училище. Посланието към фотото е „Възходът на куфарите“. Снимките предизвикали дълга дискусия между фанатизирани терористи в чат, в който подробно описват как може да бъде отровена храната, която Кейт е забелязана да пазарува. Те споделиха и информация за магазините, от които пазарува херцогинята. Източник на сигурността разкрива пред Daily Star, че заплахите са прието „много сериозно“.

 

 

Смъртоносното послание е публикувано на място, където проповедника на „Ислямска държава“ Хюснайн Рашид публикува всякакви заплахи срещу кралското семейство. Той е предизвикал дискусия от над 290 хиляди съобщения, в които предизвиква хората си да отровят ваничките със сладолед в супермаркета, от който пазарува Кейт Мидълтън. 32-годишният бивш проповедник на тероризма е осъден и лежи в затвор, заради заговорите, които е правил. Приложението за незабавни съобщения е на Telegram и си служи с криптиране във военни класове.

 

 

В делото на Рашид то е описано като „набор от инструменти за тероризъм“. „Агентите на разузнаването вярват, че заплахите срещу Кейт не са съвсем невинни. Това е отвратителен сюжет, тъй като включва и малките деца на херцогинята, която се опитва да води нормален живот като всяка майка в страната“, споделя източникът пред английската медия и уточнява, че всички съобщения в криптирания сайт се следят изкъсо от властите.

 

 

„Това са послания, които се обменят глобално между всички джихадисти по света. Те често се изтриват много бързо, като в тях подробно се описват плановете на групировката за нападение. Фактът, че Рашид е зад решетките заради участието си там, говори колко сериозни са нещата“, допълва той.