Митничари иззеха контрабандна валута за 30 000 лева от датско „Порше“

1
114
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Служители на МП “Малко Търново” иззеха контрабандна валута за над 30 000 лева при проверка на лек автомобил с марка “Порше Кайен”, управляван от датчанин. Колата пътувала в посока Турция, като пристигнала на границата късно вечерта на 10-и януари.

На митницата датчанинът заявил, че не пренася нищо за деклариране. Служителите на пункта обаче все пак проверили возилото. В ръчната чанта на шофьора открили недекларирани 25 250 лева и 2585 евро в различни купюри с обща левова равностойност 30 305 лв.

Хванатият в крачка чужденец реагирал бурно, като започнал да крещи, да блъска вратите на колата и дори скочил на бой на единия от митничарите. Служителите на Гранична полиция обаче го възпрели и агресивният мъж бил задържан в РПУ Малко Търново.

Недекларираните парични средства в размер на 30 305 лева са иззети от митническите служители. Срещу датския гражданин, с адресна регистрация в България, са съставени два акта – за нарушение на Валутния закон и за нарушение на Закона за митниците за противопоставянето на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения.