Бурният вятър изпочупи стъклата на гимназията в Сопот

1
130
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В Сопот бурният вятър изпочупи стъклата на гимназия „Ген. Владимир Заимов“ в града.

Учениците са евакуирани, съобщи зам.-кметът на Сопот Николай Новаков.

Изведохме децата от училище, тъй като имах притеснение, че може да се пръснат прозорците на кабинетите, заяви пред БГНЕС инж. Катя Адърска – Даскова, директор на Професионална гимназия „Генерал Владимир Заимов“ в Сопот. Преценихме, че след като става огромно течение в сградата, е по-добре да изведем учениците. Специалистът от общината по гражданска защита ни даде становището си и участва в самата евакуация, която направихме по негови указания, добави Даскова.

 Изведохме децата в двора, в тази част, където са защитени от падащи предмети, след това ги преведохме до автобусите, които ги чакаха до училището. За утре прогнозата е силата на вятъра да бъде по-малка, така че няма да имаме причина да спираме учебните занятия, каза още Даскова.

Силните пориви са счупили някои прозорци и са нанесени поражения по покрива на столовата. По препоръка на служители от дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ учениците своевременно са изведени от сградата. В района духа силен вятър до 90 км/ч. Паднали са и пилони, които държат знамена в града. Вятърът е преместил и част от контейнерите за смет. /БГНЕС