Голямото почистване след ремонта – как да го направим?

2
262
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

12
ян.
2019

Ремонтните дейности понякога са наложителни и спешни, друг път са добре планирани и обмислени, и докато първите създават известен дискомфорт, а вторите по-скоро носят радост, всичко завършва с голяма нужда от почистване.

Но как да стане това по възможно най-бързия начин, без да се губят часове и дни наред? Днес ще разгледаме някои съвети, които може би ще са ви полезни, за да организирате работата си възможно най-добре.

След като майсторите са си тръгнали и сте останали сред купища отпадъци (е, има някои бригади, които си почистват, но…), не се отчайвайте. Можете да действате по няколко начина – хващате големи и здрави чували за отпадъци и започвате да пълните. Следва изнасяне до контейнера и изхвърляне. Или да наемете фирма, която да извози строителните отпадъци до подходящото за техния вид място, но тук отново за вас остава събирането и изнасянето. Или да се възползвате от услугите на хамалска фирма. Да, хамалите могат да ви съдействат за много дейности, включително и:

Събиране на всякакви отпадъци – кашони, найлони, начупени строителни материали, стъкла и т.н.;
Изнасяне на отпадъците и извозване до депо;
Метене и грубо почистване на помещенията;
Друго – качване, сваляне на мебели, дори сглобяване.

Тази мултифункционалност е добре дошла, особено ако не разполагате с време или умения да се справите сами.

Разбира се, невинаги нещата се случват по план, особено ако ремонтните дейности се извършват в банята. Не са редки случаите, когато се налага основно почистване на плочките от фугиращата смес и други подобни „дреболии“, които отнемат часове наред. В този случай, бихте могли да потърсите добра фирма за почистване. Опитният персонал е от ключово значение за крайните резултати, а освен за банята, те биха могли да ви съдействат и за останалите стаи – почистване на шкафове (не можете да си представите колко прах се събира там), миене на прозорци, врати, под и т.н.

Не всичко е толкова сложно и страшно, важното е да се наслаждавате на крайния ефект от ремонта и да се заредите с положителна енергия… и търпение.