Меркел: Все още има време да преговаряме за брекзит :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
199
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Все още има време за преговори между ЕС и Великобритания по излизането й от блока, заяви германският канцлер Ангела Меркел. Тя каза, че съжалява за решението на британските депутати да отхвърлят споразумението за брекзит, което премиерът Тереза Мей договори с Евросъюза, пише Асошиейтед прес.

„Ще направим всичко за намиране на организирано решение, но сме подготвени и ако няма такова решение“, каза още германският канцлер.

„Все още имаме време да преговаряме, но сега чакаме да видим какво ще предложи британският премиер“, добави Ангела Меркел.

Европейските лидери изразиха силна изненада от вота, но не дадоха знак, че са склонни на компромис. Ирландия обяви, че ще се готви за брекзит без сделка. Шотланският първи министър Никола Стърджън пък призова за спиране на брекзит и за втори референдум по темата.

Припомняме, че предложеното споразумение беше отхвърлено с огромно мнозинство – 432 „против” срещу едва 202 гласа „за”. Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин поиска вот на недоверие на правителството.