Защо обичаме британците

1
207
Добави коментар
stivi56
stivi56

С Брекзит или без Брекзит – ние все ще обичаме британците. И затова има най-малко десет причини. Ето кои са – разгледайте нашата ФОТОГАЛЕРИЯ:

 

Обичаме кралското семейство

Никой не е управлявал по-дълго от нея: Елизабет Втора. От 1952 година насам тя е кралица на британците и олицетворява дисциплината, стабилността и традициите на монархията. Винаги до нея е любовта на живота ѝ: принц Филип.

 

 

Обичаме британската музика

Ролинг Стоунс са просто легендарни: Мик Джагър, Чарли Уотс, Кийт Ричардс и Рон Ууд. На 24 март 2016 култовата банда изнесе концерт в кубинската столица Хавана. И окончателно влезе в историята.

 

 

Обичаме британската столица

Прочутият Тауър Бридж: от 1894 насам мостът в центъра на Лондон е сред най-известните символи на британската столица. Метрополията е един от най-посещаваните градове в Европа – Лондон привлича годишно над 30 милиона туристи.

 

 

Обичаме героите на техните книги

В продължение на години деца и възрастни по цял свят трепетно очакваха новите приключения на чирака-магьосник Хари Потър. На снимката се вижда кадър от втория филм от поредицата за Хари Потър.

 

 

Обичаме техните красавици

От близо три десетилетия насам Наоми Кембъл е едно от най-известните лица на модния бизнес. Лондончанката беше първата тъмнокожа жена, появила се на корицата на френското списание „Вог“

 

 

Обичаме британския хумор

Едва ли има друг, който да ни разсмива така, както Роуън Аткинсън в ролята на Мистър Бийн. Едноименният комедиен сериал, заснет между 1989 и 1995 година, е култ по цял свят.

 

 

Обичаме техните паркове и градини

Прочутите Кю Гардънс в Лондон са сред най-старите ботанически градини в света. Британците са известни с умението си да се грижат за растения, а перфектно „подстриганите“ им зелени площи са направо култ. Никъде другаде в Европа няма толкова красиви паркове и градини.

 

 

Обичаме техния стил

Тук не става дума за бързина, а за елегантност и финес. Автомобилите Ролс-Ройс са едни от най-скъпите в света. Макар че междувременно фирмата беше закупена от германците, Ролс-Ройс си остава запазена марка на британците.

 

 

Обичаме странния им вкус

Що се отнася до кулинарията, британците определено не са най-големите специалисти в Европа. Но ако решат да останат в ЕС, обещаваме вече да не мърморим, когато ни поднасят бира без пяна или агнешко с ментов сос. Честна дума!

 

 

Обичаме техните традиции

Британците ни научиха колко приятна може да бъде разходката из един толкова голям град. Червените двуетажни автобуси са много повече от превозно средство – и до днес те определят облика на британската столица.

 

Автор: Е. Шваб, А. Бикерих