Тенис турнир „Оксиком Оупън“ за момчета до 10 години ще се проведе през февруари

1
161
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

На 2 и 3 февруари на кортовете на ТК „СА Несебър” ще се проведе отборен турнир, в който ще участват най-добрите момчета до 10-годишна възраст. Целите на турнира са децата да усетят в по-голяма степен отборния дух на тениса, както и да поддържат състезателния ритъм и през зимните месеци. Основен фокус ще бъде децата, капитаните и родителите да се забавляват заедно по време на организираното състезание.

Организатори на надпреварата са Българска Федерация по Тенис, МЦ „Оксиком“ и ТК „СА Несебър”. В турнира ще вземат участие 16 момчетата, които ще бъдат разпределени в четири отбора. Тимовете ще носят имената на младите изявени световни тенис звезди (Зверев, Циципас, Чорич и Шаповалов). Всеки отбор, ще бъде ръководен от капитан, който по време на турнира ще подкрепя определения му чрез жребий отбор. Избраните капитани са Бранко Аврамовски, Мартин Захариев, Стефан Пантов и Марин Атанасов.

Първи критерий за прием в турнира е ранглистата до 12г., за момчета родени през 2009 г. Втори критерий е класирането на момчетата родени през 2009г. на Мастърс турнира до 10г. през 2018г.

ТК „СА Несебър” разполага с 3 червени корта, покрити с балонна конструкция, намиращи се в курортен комплекс Слънчев бряг.