Момчил Неков най-вероятно ще бъде изключен от червената листа за евродепутати

1
169
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Момчил Неков най-вероятно ще бъде изключен от листата за евродепутати на БСП.  Ако все пак успее, то той със сигурност няма да е между първите 5 кандидата. Това научи „Скандал“ от източници от Позитано 20. 

В стремежите си за изява в последно време Неков прави издънки, които сриват БСП.

Днес евродепутатът Момчил Неков скандализира Европейския парламент. Да не се заклеймява комунизмът, защото много българи го харесват и искат да живеят в този строй. Такава теза разви Неков по време на парламентарна дискусия, организирана от лидера на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в Европейския парламент, чиято цел е да се препоръча вкарването на комунизма в учебниците по история, наред с фашизма. Само който знае какво е било, може да гледа напред,  коментираха участниците, сред които евродепутати от всички политически семейства и еврокомисаря по правосъдието Вера Йоурова.

Колеги на Неков се възумтиха и казаха, че трябва да му се преподадат няколко урока – да знае какво е било, за да не заблуждава младите , които нямат памет за комунизма. Всъщност едвали и той има памет защото е роден 1986 г. и е смешно да коментира подобни теми.

Според запознати в БСП, че Момчил Неков няма да стане евродерутат е това, че той е гласувал в ЕП за Истанбулската конвенция. После Неков каза, че подкрепя БСП и е против конвенцията, но е факт неговия глас „За“.

Последната редакция на „Визия за Европа“, направена след предложението на Янаки Стоилов, гласи, че БСП ще изпрати в Европейския парламент само своите представители, които ще отстояват общите, но също така и националните приоритети. Кандидатите за евродепутати на БСП ще подписват декларации, че не подкрепят Истанбулската конвенция и Пакта за миграция на ООН. Само социалисти, които защитават позицията на партията срещу Истанбулската конвенция, ще бъдат номинирани за евродепутати. Това изискване е записано в платформата на социалистите за евровота, която трябва да приемат на конгреса на 26 януари.

Феноменът 15 /15 не успя да стане любим в БСП и няма да може да се пребори за място в листите.

Неков не е харесван от Корнелия Нинова, говорят източници от партията. Тя го смята за момченце, което още не е готово да защитава партийните каузи и да се хвърля в политически битки. Има доста младежи в БСП, които лидерката харесва и могат да станат партийни остриета.

Станишев също не харесва Неков и това е всеизвестен факт още от началото на 2014 г. когато станаха евродепутати.

В партйните среди се говори, че Момчил Неков даже не е долюбван от своите в Младежката организация на БСП.  Всички го смятат за парашутист и още много далеч от реалната политика.

Мнението на останалите евродепутати за Неков не е по-различно. Ангел Джамбазки не веднъж публично е казвал, че Момчил Неков не знае какво прави в европарламента. Колегите му от ГЕРБ също го неглижират.

От БСП се възмущават и на това, че по време на публични участия заедно с представители на ГЕРБ, Неков не може да бъде добър опонент и да защитава тезите на опозицията.