„Вълците“ биха „лисиците“ в драматичен мач със 7 гола – SportVox

2
116
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Уулвърхемптън се наложи драматично с 4-3 над Лестър в първия мач от 23-ия кръг на Висшата лига, игран на „Молиньо“.

Още в третата минута Рубен Невес отправи много красив удар от 22 метра, но Каспер Шмайхел показа класа и с върха на пръстите си изби в корнер.

Само секунди след това „вълците“ все пак поведоха. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката, последва пас към Жоао Моутиньо вдясно, а португалецът центрира към Диого Жота, който засече от 11 метра – 1-0.

В 12-ата минута домакините удвоиха преднината си. Райън Бенет се разписа с удар с глава след центриране от корнер на Жоао Моутиньо.

Второто полувреме започна страхотно за „лисиците“, които изравнига резултата за шест минути. Първо в 47-ата Демарай Грей завърши с индивидуален пробив чудесна контра на тима, пращайки топката в долния десен ъгъл на Руй Патрисио.

След това в 51-ата минута младият Харви Барнс реализира първото си попадение с екипа на Лестър след хубав диагонален шут в долния ляв ъгъл на вратата на Руй Патрисио и рикошет в крака на Коуди – 2-2.

В 64-ата Уулвс поведе отново, след като Невес даде страхотен далечен пас към Диого Жота, който овладя на гърди и с мощен изстреля преодоля Шмайхел за 3-2.

В 87-ата минута гостите изравниха, след като Джеймс Мадисън центрира от свободен удар, а Уес Морган се пребори с трима съперници и вкара с глава за 3-3.

В третата минута на добавеното време Раул Хименес бе изведен вдясно, след което подаде успоредно към Жора и португалецът с точен шут донесе победата на своя тим, оформяйки хеттрика си – 4-3.

След успеха „вълците“ са осми с 32 точки, а Лестър е девети с 31.