4 истини, които Бог иска да помните винаги, когато се сблъскате с трудности

2
158
Добави коментар
slavchev
slavchev

Всички сме имали такива дни или даже години, когато животът не се развива така както сме очаквали.

Имал съм дълги периоди в живота си когато нищо не се е получавало и всички опити да започна наново са завършвали с пълен крах. Имало е дни на пълно разочарование, когато съм си мислел, че нищо няма да се получи. Това утро беше едно от тези…

Приготвях синовете си за училище, което изисква много големи усилия и просто бях поразен как се справя жена ми с всичко това! Освен плачещо бебе и ученици, в кухнята имаше купчина боклуци, мръсни пелени на пода, омазана с паста за зъби мивка, общо взето атмосферата вкъщи беше на границата на катастрофата.

Когато най-сетне излязохме от вкъщи, Конър си спомни, че е забравил нещо и се върна обратно. Той не затвори вратата, затова вътре влетя птица.

Трябваше да измисля начин как да се отърва от нея, но в същото време много бързо да събера децата. В крайна сметка изгоних птицата от вкъщи цяла и запазена, качих децата в колата, но щом излязох на магистралата, ме задмина боклукчийски камион, но след това намали до скорост от 20 км в час, като спираше край всяка къща. Вече дори не знаех какво да правя: да крещя или с ирония да се смея над всичко случващо се.

Едно стресово утро не ни разваля живота, но когато стресът е твърде дълъг, например липсата на работа и пари, болести, семейни проблеми и други ситуации, с които се сблъскваме в живота, то стресът и преживяното могат да ни дойдат в повече.

По-надолу ще разгледаме 4 ситуации, които научих по време на тежките периоди в живота си. Те ми помогнаха и съм убеден на 100%, че ще помогнат и на вас.

За всеки от нас борбата в живота е неизбежна, а дали да загуби или победи всеки решава сам за себе си. Тези 4 основни правила могат да променят живота ви:

1. Запомнете, характерът ви винаги трябва да бъде по-силен от обстоятелствата

Невинаги можем да предскажем какво ще се случи с нас, но винаги можем да поправим ситуацията. В такива моменти спирам да се оплаквам и винаги благодаря на Бога за всичко хубаво, което е направил за мен, и всички трудности вече не изглеждат толкова значими. Отнасяйте се винаги позитивно към всичко и не имайте зли помисли независимо от трудностите.

2. Всички неприятности само ви каляват

Бог ви изпраща трудности в живота, само за да ви направи по-силни, да ви накара да вярвате и да бъдете издръжливи, но само в случай, ако вие Му позволите. Всички ваши страдания в живота имат своята цел.

3. Помнете, че плановете на Бог са насочени към благо

Плановете на Бог винаги се отличават от тези, които сами сме си поставили, но те винаги ни водят към по-добро. Имайте търпение, научете се да чакате, вместо да планирате нещо по своему.

4. Бог никога няма да ви изостави

Понякога можете да чувствате, че ви предстои да преодолеете всички изпитания сами, но помнете, че Бог никога няма да ви остави, затова не губете надежда.

Източник: webmiastoto.com

Твоята оценка

Общо гласували

loading…