Срещу подсичане при бебета – ценни препоръки

2
141
Добави коментар
borola
borola

Подсичане при бебета е проблем, с който се сблъскват огромен процент от родителите. Какво води до появата му и как да се предотврати? Отговорите на тези въпроси ще разберете в настоящата статия.

Причината за подсичане при бебета

Бебетата са изключително склонни към подсичане поради особеностите на своята кожа. Нейният повърхностен слой не е напълно изграден, за разлика от този на възрастните. Слоят, който защитава бебето от въздействието на различни външни фактори също не е окончателно формиран. Това прави кожата на новороденото много по-податлива на външни влияния от различни неблагоприятни условия на средата. Някои зони на тялото са особено податливи на подсичане. Такива са гънките на вратлето, ръчичките, крачетата, зад ушетата и най-вече дупето и слабините. Тъй като зоната в областта на пелените е една от най-застрашените от подсичане, трябва да й се обърне специално внимание при ежедневната грижа.

Изпитани мерки срещу подсичане при бебета в областта на пелените
Честа смяна на пелените

Тъй като бебешкото дупе и слабини са изложени на влага и замърсяване, пелените трябва да се сменят редовно. За да се сведе до минимум риска от подсичане бебето трябва да се преобува непосредствено след изхождане. Тъй като шансът това да се случи е минимален, педиатрите съветват пелената да се подменя през хранене.

Миене с вода вместо с мокри кърпички

Мокрите кърпички са изключително удобни, когато става въпрос за поддържане на хигиената на бебето през деня. Те обаче не са в състояние да почистят напълно остатъците от урина и изпражнения – основни провокиращи фактори на подсичане. Това е способна да направи единствено течащата вода.

Поддържане на кожата суха

Важно условие за предотвратяване на подсичане при бебета е дупето да мъника да е добре подсушено преди поставяне на нова пелена. Именно поради това след всяко измиване влагата трябва да се попива внимателно с мека хавлиена кърпа.

Избягване употребата на тесни дрехи и пелени

Впитите в бебешката кожа дрехи (особено тези от изкуствена материя) и пелени благоприятстват задържането на излишна влага, което е предпоставка за подсичане. Ето защо е силно препоръчително прекалено малките размери да се избягват. Вместо тях е добре да се използват дрехи и пелени в нормален размер, които благоприятстват естествената вентилация на кожата.

Оставяне на кожата да „диша“

При всеки удобен случай кожата в зоната на пелените трябва да се оставя да „подиша“ за известно време. За целта пелената трябва да се маха за кратко. Най-добре е това да се случва преди преобуване на мъника.

Употреба на доказано средство с противовъзпалителен ефект

Нанасянето на доказано дермокозметично средство в зоната на пелените е от съществено значение за предпазване на деликатната бебешка кожа от подсичане. Доказали своята ефективност във времето са продуктите на цинкова основа. Добре е родителите да използват това знание и при избора си да се спрат именно на тях.

Изпитано средство на основата на цинков оксид с доказан ефект срещу подсичане при бебета

Специалистите у нас горещо препоръчват на родителите да заложат на ДжинДжира Алба Бебе/GinGira® Alba Bebe, за да предпазят своите рожби от подсичане. Този висококачествен природен продукт осигурява сигурна защита от влагата на кожата в зоната на пелените. Това естествено е възможно благодарение на вложения цинков оксид в състава му. Освен от вредното въздействие на урината и фекалиите, това вещество пази нежната бебешка кожа от опасната слънчевата радиация. Това се случва поради способността му да създава невидим филм върху кожата, който отблъсква ултравиолетовите лъчи. Действието на цинковият оксид в ДжинДжира Алба Бебе мощно е допълнено от висококачествени хидратанти и емолиенти. Имитирайки естествената кожна водно-липидна мантия, те омекотяват, успокояват и предотвратяват дехидратацията на кожата.

ДжинДжира Алба Бебе се предлага в иновативна фармацевтична форма – специална емулсия във вид на спрей, което прави използването му лесно като детска игра. Удобната спрей-помпа допълнително улеснява нанасянето. Благодарение на нея продуктът се дозира точно всеки път и се напръсква равномерно върху желаното място. Нуждата от докосване на съдържанието на флакона с пръсти отпада, а това на свой ред означава, че няма риск от контаминация.

ДжинДжира Алба Бебе не съдържа консерванти, оцветители и аромати. Има отлична поносимост и е напълно безвреден. Може да се използва продължително време без риск за здравето. Има бързо действие. Не цапа и не изсушава бебешката кожа.

Преглеждания:
7