Детски имунитет – 4 ефективни съвета за укрепването му

2
156
Добави коментар
borola
borola

През есенно-зимния период крехкият детски имунитет се нуждае от солидна подкрепа. Единствено така могат да се повишат отбранителните способности на неукрепналия организъм и да се сложи край на честото боледуване – проблем, който тормози много родителите на много малчугани. В този ред на мисли в настоящата статия ще дадем няколко изпитани във времето съвети за укрепване на естествените защитни сили на децата. Спазването им осигурява по-висока устойчивост на детския организъм към болестотворните микроорганизми.

Изпитани съвети за по-висок детски имунитет
Създаване на подходящ хранителен режим

Храненето оказва силно влияние върху детския имунитет. Колкото по-питателно и разнообразно е то, толкова по-силна и добре функционираща ще е имунната система на децата. Изхождайки от това, родителите трябва да отделят нужното време, за да съставят подходящ хранителен режим на своите наследници. Онова, което непременно трябва да съблюдават при изготвянето му, е той да осигурява на детския организъм всички необходими хранителни вещества в правилното съотношение. По този начин, детето ще може да расте и да се развива нормално, а органите и обмяната на веществата – да функционират без затруднение. За да осигурят на малчуганите нужната енергия чрез балансирано съдържание на въглехидрати, белтъчини и мазнини, родителите непременно трябва да включат в ежедневното им меню повече:

зеленчуци, плодове, салати, ядки, зърнени и бобови култури, риба, яйца, мляко и месо

Храните, които за нищо на света не бива да присъстват в храненето на децата, са тези, които изобилстват от въглехидрати и „лоши“ мазнини. Причината е, че те влияят пагубно на имунитета.

Грижа за чревната екосистема

Детският имунитет зависи до голяма степен от чревната екосистема. Тази взаимовръзка се дължи на факта, че интестиналният тракт е най-големият имунен орган. Знаейки това, родителите трябва да се погрижат за поддържането на оптимален баланс между полезни и вредни микроорганизми в чревната микрофлора на децата. Най-добрият начин да го сторят е, като осигурят на наследниците си прием на пробиотици. Основният източник на тези „добри“ бактерии са всички ферментирали храни. Освен чрез храната високи количества пробиотик (250 мг) могат да се набавят с помощта на висококачественият природен продукт Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Освен че благоприятства развитието на „добри“ микроорганизми в стомашно-чревния тракт, той подсилва детския имунитет благодарение на бета глюкан в състава си.

Ограничаване на стреса

Психическото състояние е тясно свързано с детския имунитет. Ако организмът на детето е подложен на стрес, защитните сили отслабват и то става лесна мишена за върлуващите вируси. Главните „виновници“ за отслабването на имунната система са хормоните кортизол и адреналин, отделяни от тялото в отговор на силния стрес. За да се попречи на рязкото покачване на нивото на тези два хормона в детския организъм, на децата трябва да се осигури сигурна и спокойна атмосфера, в която да растат.

Прием на имуностимулатори

Ключово условие за здрав и силен детски имунитет е приемът на доказани имуностимулатори. Онова, което трябва да се съблюдава при избора им е:

да осигуряват максимална защита срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции
да имат синергизъм с антибиотиците
да са безопасни при продължителна употреба
по възможност да са в удобни форми за прием според възрастта

Най-добрите природни средства у нас за непобедим детски имунитет

На всички гореизброени критерии, които трябва да се вземат предвид при избор на имуностимулатори за деца, отговарят Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. Тези два висококачествени природни продукти от фамилия Имунобор са специално създадени с грижа за имунитета на малчуганите от всички възрасти. Сиропната форма е предназначена за деца под 8 години, а капсулната – за деца в училищна възраст. Имунолозите от екипа на програма Имунитет ги използват като средство на първи избор за укрепване на защитните сили на детския организъм, тъй като подпомагат като никое друго средство детските съпротивителни сили. Тайната на мощното действие на Имунобор Кидс сироп и капсули се дължи на оптималното количество Бета глюкан в състава им. Този естествен полизахарид е единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Попадайки в детския организъм, Бета глюканът в Имунобор Кидс сироп и капсули се свързва с определени рецептори на повърхността на имунните клетки. В резултат провокира имунен отговор, който повишава устойчивостта на детския организъм към вируси, бактерии и гъбички, особено в студеното полугодие.

Имунобор Кидс сироп и капсули имат отлична поносимост и са напълно безвредни. Могат да се приемат продължително време без риск от странични ефекти и нежелани реакции.

Преглеждания:
4